Excite

Hoe moet je op de juiste manier flossen?

Het is belangrijk om je gebit goed te verzorgen. Wanneer je dit niet doet, is de kans groot dat je tandproblemen krijgt zoals gaatjes en ontstekingen. Met goed poetsen kom je al een heel eind, maar het is onmogelijk om goed tussen je tanden en kiezen te komen met een gewone tandenborstel. Door je tanden en kiezen te flossen, kun je het vuil ertussen weg krijgen!

Hoe moet je flossen?

Flossen lijkt een bezigheid die je wel even snel kunt doen, maar je bent er aardig wat tijd aan kwijt! Aangeraden wordt om één keer per dag goed je tanden en kiezen te flossen na het poetsen, met voorkeur 's avonds.

  • Je neemt een stuk flosdraad van ongeveer twintig centimeter. Deze wikkel je om je wijsvingers heen, zodat je de controle over het stukje draad hebt. Houd een stukje flosdraad over van ongeveer drie centimeter. Met dit stukje ga je tussen je tanden en kiezen.
  • Tanden zijn gemakkelijker te flossen dan kiezen! Het kost meestal weinig moeite om tussen je tanden te komen. Bij kiezen zul je merken dat je er niet zomaar tussenkomt. Duw voorzichtig de flosdraad door om helemaal tussen je kiezen te komen.
  • Nu kun je beginnen met flossen. Haal de draad heen en weer langs de zijkanten, net alsof je aan het zagen bent. Het is belangrijk om ook je tandvlees te flossen. Flos voorzichtig over je tandvlees heen om ook hier het vuil weg te halen.
  • Nadat je klaar bent met een tussenruimte, pak je een nieuw stuk flosdraad en kun je beginnen met de volgende tand of kies! Het is het gemakkelijkst om op volgorde te gaan, zodat je weet waar je gebleven bent!

Na het flossen

Het kan gebeuren dat je na het flossen een vieze nasmaak of slechte adem krijgt. Dit zie je vooral bij mensen die net beginnen met flossen. Er wordt vuil losgemaakt dat er waarschijnlijk al een tijdje zit. Om weer een fris gevoel in je mond te krijgen kun je nog een keer je tanden poetsen of even met mondwater spoelen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021