Excite

Föhntechnieken voor voller haar

We kennen ze allemaal van tv, de dames in Amerikaanse series met hun golvende, volle haar. Dat willen we natuurlijk allemaal! Helaas is de harde waarheid dat voor dergelijke series, haarstylisten de hele dag meelopen. Bovendien maken ze veel gebruik van nephaar, extra haar dat tussen het natuurlijke haar wordt gezet. Wij moeten het doen met enkel speciale föhntechnieken.

Bescherm je haar

Voordat je begint, moet je enkele voorbereidingen treffen zodat je haar niet beschadigt door de hete föhn. Was je haar en gebruik een goede conditioner. Spray na het douchen een speciale beschermingsspray in je haar. Deze beschermt de proteïnen in je haren die beschadigen als je heet föhnt of je stijltang gebruikt.

Gebruik een verstevigend stylingproduct

Om je extra volume te behouden is het belangrijk dat je een verstevigende mousse gebruikt. Kneed deze in je haar en concentreer je vooral op de haarinzet. Gebruik eventueel een speciale root awakening spray. Als je last hebt van gespleten haarpunten is het goed om een extra verzorging te gebruiken.

Föhntechnieken

Als je last hebt van erg weinig volume kun je het beste je haar op de kop föhnen terwijl je voorover hangt. Als je haar halfdroog is, is het tijd om model te brengen in je haar. Breng eventueel een laagje wax aan als je last hebt van beschadigd stijl haar en pak een grote ronde borstel. Neem grote plukken haar en rol ze om de borstel heen. Laat langzaam je haar over de borstel afglijden, terwijl je de föhn erop laat staan. Werk zo je hele hoofd rond. Maak de plukken haar voorzichtig met je vingers los.

Verstevigen en fixeren

Om te zorgen dat je haar niet meteen weer uitzakt, is het belangrijk om de juiste versteviging te gebruiken. Spray voorzichtig per lok een laagje verstevigende haarlak om het volume te fixeren. Nu is het zaak om niet met regen en windkracht 8 op de fiets te springen, want anders zijn al je föhntechnieken in een paar minuten weer teniet gedaan. Zet je capuchon op, neem het openbaar vervoer en maak indruk met je volle bos, sexy haar!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021