Excite

Make-up tips: een rond gezicht smaller laten lijken

Een rond gezicht kan met de juiste make-up veel smaller ogen. Deze techniek van gezichtsmodellering wordt ook wel "Face Sculpting" genoemd en kan in slechts 3 stappen uitgevoerd worden. Je bent slechts drie stappen verwijderd van een smaller gezicht!

Stap 1: De basis

Verdeel je foundation gelijkmatig over je gezicht. Je kunt vooraf ook bijvoorbeeld een peeling gebruiken, waarmee je oude huidschilfers verwijdert en je huid gladder maakt.

De kleur van de foundation is belangrijk: veel vrouwen gebruiken hiervoor graag donkere make-up, omdat ze er niet te bleek uit willen zien. Dat kan echter ook vaak leiden tot een soort masker-effect, omdat de kleur van de make-up dan teveel afwijkt van de natuurlijke huidtoon. Het is dan beter om de foundation in dezelfde kleur als de huid te kiezen, of zelfs een tintje lichter.

Stap 2: Lichte accenten

Nu kun je beginnen met de modellering van je geicht. Breng een highlighter aan op bepaalde delen van het gezicht. Doe dit onder de ogen, licht het neusbeen een beetje op en als je een brede kin hebt, dan kun je daar ook een highlight aanbrengen.

Stap 3: Modelleren met schaduw

Een bronzer die iets donkerder is als je foundation breng je nu onder de jukbeenderen aan. Deze staan wat verder naar voren en maken je gezicht wat hoekiger. Breng de bronzer altijd van de bovenste rand van je oorschelp over je wangen aan, niet omgekeerd.

Breng ook wat bronzer aan op je neusvleugels, want des te hoekiger je neus lijkt, des te hoekiger ook je gezicht eruit ziet.

Breng ook wat bronzer aan op de slapen, zodat het gezicht een mooie hartvorm krijgt.

Bronzer aanbrengen - maar dan goed:

Om bronzer aan te brengen is het handig om met een groot, zacht penseel te werken. Om vieze randjes te vermijden dienen de schaduwen met de hand uitgeveegd te worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021