Excite

Zo verwijder je wimperextensies

Wimperextensies zijn geweldige uitvindingen die zeker handig zijn voor mensen met dunne en slappe wimpers. Ze zouden na een week of twee dragen vanzelf uit moeten vallen, maar meestal blijven er wel een paar hardnekkige haartjes achter.

Foto: Twitter

Het belangrijkste probleem is dat je natuurlijke wimpers gecombineerd worden met de extensies. Je moet ze dus voorzichtig verwijderen, omdat bij het uittrekken de kans bestaat dat je ook de natuurlijke wimpers verwijdert. Probeer deze methodes daarom eerst.

Foto: Twitter

Het doel is het losmaken van de lijm die de extensie vast zet aan uw natuurlijke wimpers. Om dit te doel vul je een kom met stomend, gekookt water. Vergeet niet eerst je gezicht te wassen. Vermijd daarbij wel het deel met de wimpers.

Foto: Twitter

Neem dan een handdoek en bedek je hoofd. Ga tenminste 10 tot 15 minuten boven het stomende water hangen. Zorg ervoor dat de stoom of mist de lijm losmaakt.

Foto: Twitter

Dep een katoenen wattenschijfje in olijfolie of babyolie en veeg langs de wimperlijn. De olie helpt de extensies los te halen.

Foto: Twitter

Een andere methode die je thuis kunt proberen is het gebruik van lijmverwijderaar. Er is een speciaal oplosmiddel dat de lijm van wimperextensies kan verwijderen.

Foto: Twitter

Dit blijft echter een lastig karweitje, dus doe dit alleen als je er vertrouwen in hebt. Laat het anders liever over aan de professionals.

Foto: Twitter

Om dit te doen moet je je gezicht goed schoonmaken, zodat je goed kunt zien welke wimpers echt zijn en welke niet. Dompel een wattenschijfje onder in de lijmverwijderaar. Trek aan je oog, zodat de wimpers naar beneden wijzen. Dep de verwijderaar op de wimperlijn. Hierdoor moet de lijm van de valse wimpers losraken.

Foto: Twitter

Als laatste redmiddel kun je ook naar de salon gaan en het overlaten aan de professionals.

Foto: Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021