Excite

Even doorbijten: gaatjes laten schieten

Vind jij oorbellen ook zo mooi? Iemand die de juiste oorbellen draagt, ziet er meteen een stuk stralender en verzorgder uit. Geen wonder dat het dragen van sieraden in het oor zo ongelooflijk populair is! Maar voordat je op zoek kan gaan naar leuke oorbellen, zal je eerst gaatjes moeten laten schieten.

Over gaatjes laten schieten

Misschien loop er al een tijdje over te denken om gaatjes te laten schieten, maar ben je een beetje angstig voor de vraag of het pijn zal doen. Niet geheel ten onrechte, want ja: je voelt het inderdaad wel eventjes! Maar om nu te zeggen dat je helse pijnen lijdt, is gruwelijk overdreven. Ten eerste duurt het heel erg kort om gaatjes te laten schieten: binnen een paar seconden is het gepiept. De pijn is waarschijnlijk het beste te vergelijken met een verdovingsprikje van de tandarts, alleen duurt het korter. Wel zullen je oorlellen daarna nog eventjes warm aanvoelen en iets gevoeliger zijn dan anders, maar erg hinderlijk is het niet. Laat je hierdoor dus niet weerhouden om gaatjes te laten schieten!

Waar en hoe kun je gaatjes laten schieten?

Gaatjes laten schieten kan je bij vrijwel iedere juwelier. Een afspraak maken is niet nodig: je loopt binnen en zegt dat je gaatjes in je oren wilt. Vervolgens ga je, samen met de juwelier, de zogenaamde zweerknopjes uitzoeken. Dit zijn de oorbellen die ingeschoten worden en die je nadien een paar weken moet laten zitten, om te voorkomen dat het gaatje dichtgroeit. Daarna tekent de juwelier met pen de plek af waar de gaatjes moeten komen, ontsmet hij/zij de plek en plaatst hij een soort 'nietpistool' tegen je oorlel. Een klik op de knop en je oorbel zit er in!

Na het plaatsen van de zweerknopjes

Als je gaatjes hebt laten schieten, moet je de nazorg instructies van de juwelier goed ter harte nemen om te voorkomen dat de wondjes gaan ontsteken of dichtgroeien. Over het algemeen bestaat de nazorg uit niet méér dan de zweerknopjes af en toe draaien om te voorkomen dat ze aan het wondje plakken en de huid ontsmetten met het goedje dat je meekrijgt van de juwelier.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021