Excite

Gekleurd haar langer behouden

Gekleurd haar behoeft andere verzorging dan onbehandeld haar. Zeker wanneer je haar chemisch gekleurd is, moet het goed onderhouden worden om de kleur mooi te houden. Hoe je gekleurd haar langer kunt behouden en waarom die extra verzorging nodig is lees je in dit artikel.

Chloor en haarverf

Iedereen die zijn haar thuis chemisch kleurt kent het probleem van een vervagende tint. Na twee of drie keer wassen mist je gekleurde haar de glans en vitaliteit die het heeft na een verse kleurbeurt. Dat vager worden van de haarkleur heeft onder meer te maken met het chloor dat in kraanwater zit. Chloor heeft een negatief effect op de kleurstof in haarverf. Geblondeerd haar kan er zelfs groen van uitslaan. Omdat je haar van zichzelf water absorbeert, wordt bij iedere wasbeurt de kleur iets aangetast. De oplossing is om minder je haar te wassen. Als dat een probleem is, gebruik dan droogshampoo.

Zon gekleurd haar

Waar geblondeerd haar het meest heeft te lijden onder chloor, is zonlicht het grootste gevaar van donker geverfd haar. De warmte van zonlicht zorgt ervoor dat de kleur uit je haar wordt getrokken. Daarnaast zorgt zon op gekleurd haar ervoor dat je kleur snel lichter wordt. Zon op je hoofd kun je natuurlijk niet voorkomen. Beschermen kan wel: gebruik daarvoor een product met SPF, bijvoorbeeld een spray of een goede shampoo en conditioner voor gekleurd haar.

Gekleurd haar stijlen

Net als de warmte van zonlicht, is ook de warmte van stylingtools schadelijk voor gekleurd haar. Om gekleurd haar langer te behouden zul je de stijltang en de hete krullers echt moeten laten staan. Gelukkig bestaan er stijltangen die op lage temperatuur je haar stijl kunnen maken, zodat je haar niet vaal wordt.

Gekleurd haar verzorging

Zoals je ongetwijfeld weet heeft gekleurd haar speciale verzorging nodig. Dat kan met een aangepaste shampoo en conditioner voor gekleurd haar, maar verwen je haar ook regelmatig met een voedend masker voor gekleurd haar. Hou ongeveer een keer per week aan. Er zijn speciale producten voor bruin of rood gekleurd haar. Heb je blond of grijs geverfd haar? Ga dan zeker voor een speciale shampoo. Veel haarproducten voor gekleurd haar bevatten een beetje kleurstof, waardoor je grijze coupe ineens een gele gloed kan krijgen. Met deze shampoos kun je wel alle andere soorten gekleurd haar langer behouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021