Excite

Zo verzorg je gelnagels

Gelnagels plaatsen is een klusje dat je in de meeste gevallen het beste over kunt laten aan een professional, met de juiste opleiding en de juiste apparatuur. Maar het verzorgen doe je natuurlijk zelf. Hierbij een aantal belangrijke tips voor het verzorgen van gelnagels, zodat je er zeker van kunt zijn dat ze lang mee gaan.

Gebruik goede verzorgingsproducten

Voor de verzorging van gelnagels geldt dat het belangrijk is om goede verzorgingsproducten te gebruiken. Soms zijn er producten die speciaal bedoeld zijn voor gelnagels. Als je de keuze hebt, kies daar dan voor. Smeer eens in de paar dagen je nagelriemen goed in met olie. Masseer ze, zodat ze soepel en op hun plaats blijven. Dit is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je nagelriemen, maar voorkomt ook dat je gelnagels hard worden of uitdrogen. Knippen doe je met een kartonnen vijl. Pak nooit een ijzeren vijl, een schaar of een nagelknipper, want daardoor kan de gel breken.

Gelnagels lakken

Natuurlijk wil je je gelnagels ook wel eens voorzien van een mooi kleurtje. In dat geval breng je eerst een basecoat aan. Dat is een laagje basislak die ervoor zorgt dat je nagels niet verkleuren. Daarna kun je de lak aanbrengen die je wenst. Vergeet niet om af te sluiten met een topcoat, zodat de laklaag mooi beschermd is. Wil je de nagellak weer verwijderen? Gebruik dan altijd een nagellak remover zonder aceton, anders bestaat de kans dat de gelnagel loslaat. Aceton lost namelijk verschillende stoffen op. Probeer je nagels tenminste eens in de drie of vier weken bij te houden, dan blijven ze het langst mooi.

Doe dit vooral niet!

Natuurlijk zijn er ook dingen die je met gelnagels gewoon niet moet doen. Denk daarbij aan je handen blootstellen aan veel water of stoffen als thinner, terpentine of benzine. Als dat voor je werk wel moet, gebruik dan handschoenen. Ook in de tuin werken kun je met deze nagels beter laten; ze kunnen breken en worden natuurlijk ontzettend vies.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021