Excite

Gespleten haarpunten: hoe kom je er vanaf?

Iedereen met lang haar heeft er last van: gespleten haarpunten. We willen er graag vanaf, maar helaas is er geen enkele andere manier dan de schaar erin. Er zijn wel veel manieren om te voorkomen dat je haar beschadigd, daarover lees je hier meer. Zo kan goede verzorging van je haarpunten ervoor zorgen dat je minder last hebt van beschadigingen.

Zorg voor je haar, voorkom gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten is niets anders dan beschadigd en afgebroken haar. Als je stijl haar hebt, zie je deze beschadigingen vaak goed als opspringende haartjes halverwege je haarlengte. Ondanks dat je door gezond eten en voldoende vitamine B je haar in goede conditie kunt houden, is het goed om zuinig om te gaan met je lokken. Als je een elastiekje in je haar hebt, haal hem er dan voorzichtig uit. Probeer elastieken te kopen zonder ijzeren verbindingsstukje, omdat je haar ertussen kan blijven haken. Draag ook je haar niet de hele dag in een strakke knot of staart bovenop je hoofd. Daardoor tast je de haarinzet aan. Heb je last van klitten? Kam ze dan voorzichtig uit en ga niet trekken aan je haar. Probeer ook nat haar niet uit te borstelen, want vochtig haar is gevoeliger dan droge lokken.

Stylingproducten

Behalve met beleid omgaan met je haar, is het ook belangrijk dat je oppast met stylingproducten, zoals een föhn of een stijltang. Er zijn speciale sprays te koop waarmee je je haar kunt beschermen tegen de hitte. Een stijltang kan wel zó heet worden dat je er een eitje op kunt bakken: de proteïnen in je haar worden dus ook letterlijk 'gekookt' als je een stijltang gebruikt. Je haar wordt daardoor kwetsbaar en breekt het sneller af.

Extra bescherming van je haar

Behalve bescherming bij het föhnen en stijlen, is het ook belangrijk dat je een conditioner gebruikt. Bij de drogist zijn ook haarmaskers te koop, gebruik deze één keer per week. In combinatie met de conditioner krijgt je haar voldoende voeding die vooral in de winter nodig is. Kijk ook eens in het verzorgingsschap voor een spray speciaal voor je haarpunten. Deze zorgt ervoor dat je haar niet afbreekt, doordat er klitjes komen van gezond haar met gespleten haarpunten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021