Excite

Gezichtsbehandeling met slakken

De huid-etende visjes ‘Garra Rufa’ hebben een opvolger gevonden. Rechtstreeks vanuit Japan is er nu een gezichtsbehandeling met slakken. Bij die behandeling lopen levende slakken over het gezicht heen. Je moet er wat voor over hebben…

Levende slakken

De gezichtsbehandeling begint met het grondig reinigen van de huid. Vervolgens worden levende slakken op het zicht geplaatst. De slakken halen de dode huid van het gezicht en maken je poriën schoon. Het slijm van de slakken zou verder de huid verzorgen en daarnaast ook dode cellen verwijderen. Het gevolg? Je huid lijkt meteen een paar jaar jonger.

Slijm van slakken

Het geheim van de levende slakken is dat de dieren een slijm produceren. Dit slijm bestaat uit een mengsel van proteïnes, antioxidanten en zuren die de huid vochtig houden en hydrateren. Japanse schoonheidsspecialiste Manami Takamura snapt wel waarom de gezichtsbehandeling zo populair is. “Slijm van slakken haalt oude cellen weg, het repareert je huid als je verbrand bent in de zon en het werkt als een moisturizer. Op deze manier krijg je de volle 100 procent slakkenextract direct op je huid.”

Celebrity Escargot Course

De gezichtsbehandeling met slakken heet officieel ‘Celebrity Escargot Course’. In totaal duurt de behandeling 60 minuten en kost ongeveer 186 euro. Behalve de slakken krijg je voor dat bedrag ook gezichtsmassages, maskers en een behandeling met een elektrische pulse machine. In de salon in Tokyo waar de behandeling bedacht is, zijn ook crèmes te koop met slakkenslijm.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021