Excite

Gezonde sapjes voor mooi haar

Gezond eten en veel water drinken is het beste medicijn om dof haar weer mooi te maken. Maar het kan ook anders. Steeds meer chique Britse kapsalons geven voedingsadvies in de vorm van sapjes, zodat haren een oppepper krijgen van binnenuit. Deze supergezonde vitaminesappen zijn echte weldoeners voor je lokken, waarbij je haren van binnenuit weer gezond en mooi worden gemaakt. Met deze recepten van het tijdschrift GoedGevoel, kun ook jij genieten van de heilzame werking van de gezonde sapjes voor mooi haar.

Verzorgend sapje tegen haarverlies

Dit sapje ziet er niet aantrekkelijk uit, want het heeft wat weg van modder. Toch is het een echte weldoener voor hoofdhuid en haar. Mix spinazie, waterkers, venkel, appel, komkommers en de penwortel van de grote klis (wilde plant). Vooral het laatste ingrediënt zorgt ervoor dat jeuk en roos worden opgelost. De vitamines in de rest van de groenten voorkomen haarverlies en maken je haren voller.

Gezond sapje voor extra haargroei

Britse sterrenkapper Josh Wood ontwikkelde een vitaminesapje met allerlei gezondheidsvoordelen. Voor sterke botten, extra witte bloedcellen en de stimulatie van je haargroei maak je een drankje van havermelk, vruchtvlees van kokos, groene thee, pompoenzaadjes, walnoot, kiwi, ananas, acai bes, ginseng, vanille, tarwegras, sarsaparilla en heermoes. De laatste twee kruiden zijn te koop bij reformzaken.

Vitamineshot voor sterk haar

Als je nog wat tarwegras overhebt van het vorige supersapje, dan kun je een vitamineshot maken voor extra sterk haar. Voeg naast tarwegras ook komkommer, spinazie, amandelen en appels toe. De groenten zorgen voor het herstel van je haar, terwijl de amandelen je haar aansterken en zo bijvoorbeeld gespleten punten voorkomen.

Wondermiddel voor je haar: gember

Gember is een echt wondermiddel voor je haar. Het stimuleert de haargroei, beschermt je haar en behandelt je hoofdhuid. Blend gember, wortel en appel tot een gezond sapje en laat je haren genieten van de heilzame werking van gember.

Antioxidanten tegen haarverlies

Last van haarverlies? Dan is dit energiebommetje het beste medicijn. Deze lekkere smoothie bevat veel vitamine C en antioxidanten die haarverlies helpen voorkomen. Blend wortel, komkommer, sinaasappel, bieten, en peterselie en geniet van gezonder haar. De vitamines zorgen bovendien voor een prima aanvulling op een gezond dieet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021