Excite

Zo kies je goede foundation

Met een goede foundation kun je oneffenheden op je huid verbloemen, waardoor je er veel mooier uitziet. Maar het vinden van een goede foundation is zo makkelijk nog niet; veel vrouwen kiezen regelmatig de verkeerde kleur, waardoor de foundation te goed zichtbaar is en het wel lijkt alsof je geschminkt bent.

Vind je eigen kleur foundation

Een goede foundation is niet zichtbaar; je ziet het resultaat, maar je ziet niet dat dit bewerkstelligd wordt door foundation. Daarom is het belangrijk om een foundation te vinden in jouw huidtint. Het product is niet bedoeld om je huid te kleuren. Als je graag wat bruiner wilt zijn, dan kun je beter in de zon gaan lopen of onder de zonnebank gaan; foundation is daar niet het juiste product voor. Een te lichte kleur is natuurlijk ook niet handig, ook dat valt op.

Foundation uitproberen op je huid

Om een goede foundation te vinden kun je advies vragen aan een medewerker van de winkel waar je inkopen doet. Is die niet beschikbaar, dan kun je de kleur ook zelf testen. Doe dit op de rug van je hand. Die is over het algemeen ongeveer dezelfde kleur als je gezicht. Kijk overigens niet alleen naar de kleur van de foundation, maar ook naar de vorm. Foundation is beschikbaar als lotion, maar ook als crème. Dat laatste is wat makkelijker aan te brengen en zorgt soms voor een wat matter effect. Dit kun je uiteraard ook op je hand uitproberen. Let ook op of de foundation geschikt is voor jouw type huid.

Camouflage

Als het je bedoeling is om een goede foundation te vinden om puistjes te camoufleren, dan is het belangrijk om te weten dat de techniek die je gebruikt belangrijker is dan de kleur zelf. Heel veel foundation aanbrengen op een puistje haalt de kleur eruit, maar benadrukt het ook weer. Werk dan liever ook met poeder en highlighters om de aandacht van de puistjes af te leiden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021