Excite

Altijd een mooi kleurtje dankzij een goede zelfbruiner

Een goede zelfbruiner is voor veel mensen onmisbaar; de Nederlandse zomers zijn vaak zo zonloos, dat het niet lukt om een lekker kleurtje op te bouwen. Om dan te voorkomen dat iedereen denkt dat je ziek bent, kun je zelfbruiner aanbrengen. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? En is zo'n zelfbruiner wel goed voor je?

Wat is het?

Zelfbruiner, meestal verkrijgbaar als crème of spray, bevat de stof dihydroxyaceton. Deze stof kleurt wanneer deze in aanraking komt met de eiwitten van de huid. Het werkt meteen al; je kleurtje is direct zichtbaar. Het is wel belangrijk niet direct te veel aan te brengen, want het bruiningsproces gaat nog zo'n zes uur door. Ook als je denkt dat je nog niet bruin genoeg bent, kan dit dus nog veranderen. De meeste zelfbruiners blijven ongeveer een week zitten. Daarna kun je het weer opnieuw aanbrengen.

Hoe gebruik ik het?

Zelfbruiner moet je zorgvuldig aanbrengen om te voorkomen dat je ergens lelijke vlekken krijgt. Maak je huid eerst schoon en scrub de delen die je in wilt smeren goed. Breng de zelfbruiner vervolgens zo gelijkmatig mogelijk aan. Neem de tijd, je wordt er vanzelf beter in. Laat de zelfbruiner vervolgens goed opdrogen, voor je je kleding aantrekt. Anders kun je daar erg nare vlekken in krijgen. Wil je zelfbruiner aanbrengen op je gezicht? Dan kun je deze het beste mengen met dagcrème of een variant kopen die al gemengd is met een crème. De kleur is dan minder intens, maar de kans op vlekken is meteen ook nihil.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021