Excite

De gotische make-up look van nu

De gotische make-up look is nog nooit lang weggeweest uit de mode. Bijna ieder seizoen is er wel een kleine stroming ontwerpers en make-up artists die teruggrijpt naar donkere ogen, donkere lippen en een egale en lichte huid. En eerlijk is eerlijk, in de onstuimige dagen van het najaar en de winter, is een donkere make-up heel aantrekkelijk.

Gotische make-up look?

Waar kennen we de gotische make-up look ook alweer van? In de jaren tachtig experimenteerden muzikanten zoals Marilyn Manson met donkere ogen met een Neo-gotische make-up, maar al eerder waren bands zoals Kiss al bekend geworden met een donkere look. Inmiddels heeft de gotische make-up look een flinke update gehad. Het is niet langer griezelig, maar sexy, stoer en vrouwelijk.

De gotische look van Dita Von Teese

Het bekendste gezicht van de Neo-gotishe make-up look is burlesk model Dita Von Teese. De Amerikaanse performer weet als geen ander vrouwelijkheid met het mysterieuze te combineren. Ze zorgt er voor dat haar bleke huid altijd in topconditie is, door een goede verzorging. Daarnaast is ze groot liefhebber van een flinke dosis eyeliner en donkere lippenstifts, zoals paarstinten en bloedrode kleuren.

Zelf een gotische oogmake-up aanbrengen

Als je zelf wilt experimenteren met een donkere make-up, zijn er een aantal basiselementen om rekening mee te houden. Ga voor een bleke, maar egale huid. Dit bereik je door een goede primer en een dekkende foundation. Als je de basis gelegd hebt, is het zaak om een minimaal aan kleur te gebruiken in je oogmake-up. Kies voor zwarte producten: een eyeliner, een mascara en matte beige-, bruin- en grijstinten in oogschaduw. Vergeet ook je wenkbrauwen niet sterk aan te zetten met een wenkbrauwpotlood.

Gotische lippen

Een aanwezige oogmake-up vraagt om een neutrale liptint. Dat kan met beige- en bruintinten lippenstift. Je kunt ook experimenteren met een dun laagje foundation op je lippen, om je ogen extra te laten knallen. Houd je van een aanwezige gotische make-up look voor de lippen? Ga dan voor aubergine- en paarstinten, donkerrood of zelfs zwart.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021