Excite

Grijs haar bij mannen superhip - zet Robin van Persie een trend?

Robin van Persie speelt een hoofdrol bij het WK voetbal van 2014 in Brazilië als aanvoerder en scorende spits. Maar nog iets anders speelt van Persie in de kijker: zijn grijze haren. Want waar grijs haar bij vrouwen nog steeds een beetje taboe is, zet Robin van Persie een trend door grijs haar bij mannen een modern en sportief karakter geven.

Hoe ontstaat grijs haar?

Grijs haar ontstaat door een teveel aan natuurlijk waterstofperoxide in het lichaam. Hierdoor functioneert melanine minder goed; dat is de natuurlijke kleurstof van haar. Naarmate je ouder wordt, kan de stofwisseling waterstofperoxide dat je lichaam aanmaakt steeds moeilijker afbreken. Hierdoor ontstaan grijze haren. Het is dus geen teken van ergernis, zoals het gezegde luidt. Wel komt uit onderzoek naar voren dat stress en een slecht eetpatroon het proces van grijs worden kunnen versnellen.

Grijs haar verzorgen

Grijs haar bij mannen heeft speciale verzorging nodig. Een zilveren look heeft namelijk als bijkomend nadeel dat het snel uitdroogt en stug aanvoelt. Grijs haar verzorgen doe je dus met een voedende shampoo en een wekelijks een haarmasker. Gebruik bij voorkeur een shampoo speciaal voor grijs haar. Normale shampoos geven vaak een gele glans aan je haar, waardoor grijs haar er onnatuurlijk uit gaat zien.

Wat vinden vrouwen?

Er zijn allerlei middelen op de markt om grijs haar bij mannen te verbergen. Natuurlijk gewoon haarverf, maar ook middeltjes die de hormoonhuishouding zouden beïnvloeden of bekende cafeïne shampoo. Maar wat vinden vrouwen van een ‘grijze vos’? Op het internet zwerven verschillende discussies, maar de conclusie is: liever grijs dan kaal.

De meeste vrouwen vinden grijs haar bij mannen ‘mannelijk’, zeker zoals bij Robin van Persie als het alleen de slapen betreft en de natuurlijke haarkleur nog zichtbaar is. In het algemeen interesseert het vrouwen niet zo erg welke haarkleur een man heeft, als het voor de rest maar een leuke vent is. Mannen die hun haar kleuren kunnen maar op weinig steun rekenen: vrouwen gaan liever voor puur natuur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021