Excite

Haal jij je make-up er op tijd af?

Hoe lang laat jij je make-up zitten? Veel vrouwen laten make-up zoals foundation en oog make-up te lang zitten, wat huidproblemen kan veroorzaken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Maar liefst twintig procent van de vrouwen laat haar make-up soms wel tot drie dagen zitten. Mascara blijft bij zo’n vijf procent van de vrouwen wel eens vijf dagen op de wimpers zitten. En dat is het recept voor een oogontsteking.

Make-up en partner

Voor het onderzoek werden tweeduizend vrouwen gevraagd naar hun gewoontes bij het op- en afhalen van hun make-up. Uit de resultaten kwam naar voren dat de meeste vrouwen hun make-up voor het slapen niet verwijderen. De reden is in de meeste gevallen omdat ze door hun partner niet gezien willen worden zonder foundation of een eyeliner. Toch heeft ruim twintig procent van de ondervraagde vrouwen liever dat ze door haar partner zonder make-up wordt gezien dan door haar baas.

>> LEES HIER waarom make-up verwijderen belangrijk is voor het slapen

Make-up gedrag

De vrouwen zijn ook gevraagd naar andere statistieken over hun make-up gedrag. Door de drukke agenda’s van tegenwoordig, doen veel vrouwen hun make-up op tussen zeven en acht uur in de ochtend. Als de vrouw dezelfde dag nog de make-up verwijdert, dan is dat in de meeste gevallen pas rond half tien ’s avonds. Ook het gemiddelde budget dat vrouwen kwijt zijn aan make-up benodigdheden is onderzocht: per jaar komt het gemiddeld rond 215 euro uit. Tenslotte kwam uit het onderzoek naar voren dat maar weinig vrouwen hun make-up kwasten en sponsjes schoon maken. Een kwart van de dames doet dat zelfs helemaal niet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021