Excite

Haar blonderen, voordelen en nadelen

Het gezegde ‘Blondes have more fun’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. Je haarkleur kan bepalen hoe mensen tegen je aankijken. Wil ook wel eens de wereld ervaren als een blondine? Dan zit er niets anders op dan je haar te kleuren. In dit artikel zetten we de voordelen en de nadelen van geblondeerd haar op een rij.

Voordeel blonderen

Voor veel meiden is er maar één voordeel aan het blonderen van je haar, namelijk dat het mooi is. Voor sommige meiden speelt mee dat ze hun haren na het blonderen nog willen kleuren in een andere kleur, bijvoorbeeld knalrood. Als je natuurlijke haarkleur donkerder is, zul je eerst moeten blonderen.

Nadelen blonderen

Er bestaan veel horrorverhalen over het blonderen van je haar, zo zou je haar groen uitslaan of je haar zou uitvallen. Zo erg is het allemaal niet, maar blonderen is zeker niet goed voor huid en haar. Blonderen is een chemische behandeling, die je hoofdhuid behoorlijk kan irriteren. De irritatie kan nog enkele dagen aanhouden, waarbij je hoofdhuid trekt en ‘rauw’ aanvoelt. Een ander nadeel is dat een heftige behandeling van donker haar naar blond vaak niet gaat met één verfbeurt. Na de eerste verflaag slaat je haar vaak geel uit, waarna er nog een verfsessie nodig is. Tenslotte is ook een opvallende uitgroei een vervelende bijkomstigheid van geblondeerd haar. De kleur bijhouden is dus ook nog een hele klus.

Kapper

Ben je onzeker over je eigen haar blonderen? Ga dan voor de kleuring naar je kapper. Het kost één keer veel geld, maar je bent verzekerd van de juiste producten. Bovendien kun je ervaren hoe het is om geblondeerd te zijn; bijvoorbeeld welke mate van irritatie van de hoofdhuid normaal is, en wat de juiste nabehandeling van geblondeerd haar is. Een veilige keuze voor beginnende blondines.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021