Excite

Hoe verwijder je haar van je bovenlip?

Donkere donshaartjes op je bovenlip kunnen voor veel ongemakken zorgen, vooral wanneer de haartjes zichtbaar zjin voor anderen. Bij de een groeien deze haartjes sneller en donkerder dan bij de ander. Haar op de bovenlip kan je gelukkig wel verwijderen dankzij verschillende methodes. Hieronder lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Bleken

Als je de haartjes het liefst niet wilt verwijderen, kun je ze altijd bleken. Met een speciaal bleekmiddel die je op je bovenlip aanbrengt, worden de haartjes gebleekt. Deze bleekmiddeltjes zijn verkrijgbaar in diverse drogisterijen. Test het middel eerst wel op een niet zo zichtbare plek, zoals op je bovenbeen, om te zien hoe je huid reageert op de stof. Dit soort bleekmiddelen zijn namelijk best agressief en kunnen nare reacties veroorzaken als het blijkt dat je ervoor allergisch bent.

Epileren

Je kunt het haar op je bovenlip verwijderen door ze te epileren. Dat kun je zowel met een pincet als met een draadje doen. Beide technieken zijn zeer effectief en zorgen voor een gladde bovenlip. Met epileren haal je de donsharen met de hele haarwortel uit het de huid, waardoor de haartjes nog langer wegblijven.

Harsen

Harsen is een andere bekende manier van ontharen. Het is zeer effectief, maar kan ook pijnlijk zijn. Breng een harsstrip aan op de bovenlip en trek het vluchtig los. Naast harsstrips kun je ook vloeibare hars gebruiken. De eerste keren kunnen nogal pijnlijk zijn, maar zodra je het vaker doet, is het een fluitje van een cent.

Ontharingscrème

Wil je makkelijk van je haartjes af? Smeer dan een ontharingscrème, die bestemd is voor het gezicht, op je bovenlip en laat het een tijdje inwerken. Spoel het vervolgens af met water en klaar ben je!

De schoonheidsspecialist

Als je nooit haar van je bovenlip hebt verwijderd, is het begrijpelijk dat je het niet gelijk aandurft om zelf te doen. Tegenwoordig zijn er genoeg schoonheidsspecialisten die dat voor je kunnen doen. Voor een kleine bedrag zal zij het haar van je bovenlip verwijderen en wellicht tips geven voor wat het beste voor jou werkt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021