Excite

Hoe kun je je haar krullen met een krultang?

Vrouwen met krullen willen heel graag stijl haar en vrouwen met stijl haar willen juist weer krullen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig met stylingapparaten al een heel eind komen, het vergt alleen een beetje handigheid. Maar hoe kun je nu je haar krullen met een krultang? Lees de tips voor de mooiste krullen.

Wat heb je nodig?

  • een krultang
  • haarlak
  • gel of mousse
  • hittebeschermend serum of spray

Hoe ga je te werk?

Begin met schoon en droog haar, waar je eerst mousse of gel in hebt gesmeerd nadat je je haar hebt gewassen en gedroogd. Gel zorgt voor extra steun en volume, terwijl mousse juist luchtig is en een lichtere steun biedt.

Je wilt je haar uiteraard niet beschadigen door de hitte van de krultang. Gelukkig bestaan er tegenwoordig hittebeschermende serums of sprays die je in je haar kunt smeren voordat je begint met het krullen van je haar met een krultang. Het houdt de krullen stukken mooier in model en het voorkomt beschadigingen.

Stel de gewenste temperatuur in op de krultang en laat de tang warm worden.

Verdeel je haar in enkele delen, zodat je makkelijker kunt werken.

Wil je dunne en strakke krullen? Pak dan per keer smalle plukjes voor een mooier effect. Heb je liever grovere krullen? Dan gebruik je uiteraard dikkere lokken.

Neem vervolgens een haarlok en draai het van boven naar beneden rond de pen van de krultang.

Laat de haarstreng na ongeveer 7 à 12 seconden rustig van de krultang afglijden.

Doe dit met de rest van je haar en werk zo alles naar boven af.

Als finishing touch spuit je nog wat haarlak over je kapsel heen en klaar zijn je prachtige krullen!

Krullen in een handomdraai

Als je 's morgens vroeg te laat bent voor een afspraak en je toch een wat krullen wilt hebben, dan kun je zo ook vluchtig maken. Gebruik dikke haarlokken en draai alleen de onderste helft van je lok rond de pen van je krultang. Zo ben je sneller klaar en heb je je haar toch kunnen krullen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021