Excite

Haartutorial: makkelijk je haar opsteken

Zit je elke keer vastgekluisterd aan de tv, wanneer je beeldige opgestoken kapsels voorbij ziet komen op de rode loper? En droom je van jezelf dat je ook zo mooi je haar kunt opsteken? Probeer dan eens deze handige haartutorial om een eenvoudige, maar toch chique opgestoken kapsel helemaal zelf te creëren.

De klassieke donutknot

Benodigdheden

 • een haardonut (verkrijgbaar in diverse winkels)
 • twee haarelastiekjes
 • een kam of borstel
 • een bus haarlak
 • een paar schuifspelden

Hoe ga je te werk?

 1. Kies allereerst de juiste haardonut. Je hebt ze namelijk in verschillende maten en kleuren. Als je weinig en/of kort haar hebt kun je beter de kleinere versie kopen. Heb je lang en/of dik haar? Ga dan voor een grotere haardonut.Houd ook rekening met de kleur van de donut, zodat die niet opvallend zichtbaar is wanneer je hem in je haar hebt. Over het algemeen zijn ze er in drie verschillende kleuren: zwart, bruin en blond.
 2. Borstel je haar met een kam om alle klitten te verwijderen, zodat je straks makkelijker kunt werken tijdens het zetten van de knot.
 3. Kam al je haren naar achteren en maak met een haarelastiekje een lage of hoge paardenstaart. Het ligt eraan waar je de knot precies wilt hebben.
 4. Schuif vervolgens de donut over je paardenstaart heen.
 5. Buk naar voren en laat al je haren over de donut heen vallen.
 6. Verspreid vervolgens je haar nauwkeurig en bind een elastiek rond de knot.
 7. Nu heb je nog wat plukjes haar over die buiten het elastiekje steken. Die draai je om de knot heen en zet je vast met een paar schuifspelden.
 8. Als finishing touch spuit je nog wat haarlak over je hele kapsel heen.
 9. Binnen vijf minuten heb je je haar prachtig kunnen opsteken.

Ready to go!

Tips

 • Heb je je haar eindelijk kunnen opsteken, maar wil je voor glamorous gaan? Spuit dan nog wat glitter haarspray over je kapsel heen. Let op: Dit is niet een vervanging van haarlak, die hoor je alsnog te gebruiken.
 • Maak je donutknot af door sierlijke haarspelden met strassstenen in je kapsel te schuiven.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021