Excite

Haar stijlen: hoe pak je dit aan?

Mooi glad haar ziet er niet alleen verzorgd uit, het geeft je ook een glamoureuze uitstraling. Wanneer je van nature niet gezegend bent steil haar, kun je dankzij de zeer handige en multifunctionele stijltang door je haar te stijlen toch nog in een handomdraai een mooi glanzend steil kapsel creëren.

Enkele manieren om je haar te stijlen

Om je haar snel te kunnen stijlen is een goede voorbereiding al het halve werk. Hierdoor bespaar je een heleboel tijd nog voordat je de stijltang hebt aangeraakt. Zo kun je er een gewoonte van maken om meerdere malen per week je haren te wassen met een gladmakende shampoo en daarna een gladmakende conditioner te gebruiken. Hierdoor zorg je dat je haar in de basis al redelijk glad is en hoef je het effect enkel nog te versterken met behulp van de stijltang.

Bescherm je haren tegen de hitte

Een van de dingen die je absoluut moet onthouden bij het stijlen van je haar, is dat je een stijltang alleen op droog haar kunt gebruiken. Wanneer je een stijltang in aanraking brengt met nat haar kan het onherstelbaar beschadigd raken. De gevolgen zijn te vergelijken met verbrand haar. Was je haren daarom ruim van te voren of föhn het goed droog voordat je gaat stijlen. Daarnaast kun je door het sprayen van een heatprotector zorgen dat je haren voorzien worden van een extra hittebestendige laag, waardoor het haar minder snel aangetast wordt door de stijltang.

Aan de slag met de stijltang

Wanneer je stijltang eenmaal is opgewarmd kun je beginnen met het haar stijlen. Verdeel hiervoor je haar in stukken en werk vanaf je nek naar boven. Houd telkens kleine plukken onder de tang en trek in een langzaam tempo vanaf de wortel de stijltang naar het haaruiteinde. Werk zo beetje bij beetje je hele haardos af.

Glad maken, glad blijven

Een grote ergernis van veel vrouwen is dat na het haar stijlen de krullen of pluizen weer snel terugkeren. Om je haren zo glad mogelijk te houden kun je na afloop een gladmakende lotion door je haren wrijven. Hierdoor blijft het effect langer behouden en kun je langer genieten van je glanzende haren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021