Excite

Tips om je haargroei te versnellen

Heeft de kapper je haar verknipt of heb je in een enthousiaste bui besloten dat je van je lange lokken af wilde? Dan zit er niets anders op dan je haar weer te laten groeien. En hoewel lang haar prachtig is, is het een lange weg voordat je eenmaal een flinke lengte hebt bereikt. Op een bepaalde manier je haargroei versnellen is dan natuurlijk ideaal.

Lang haar groeien

Lang was men er van overtuigd dat je haren alleen sneller zouden groeien op basis van een goed dieet, zodat je lichaam voldoende bouwstoffen binnenkreeg om je haar sneller te laten groeien. Inmiddels geldt dat advies nog steeds, hoewel er steeds meer producten op de markt komen die haargroei stimuleren. Of dat ook werkt, is nog niet wetenschappelijk aangetoond, maar het is wel duidelijk dat de haargroeimiddelen vele ervaringsdeskundige fans hebben.

Goede verzorging van je haar en hoofdhuid

De makkelijkste en vaak goedkoopste methode is je haar en je lichaam goed te verzorgen. Haargroei versnellen doe je door te voorkomen dat je haar afbreekt bij de punten. Kam altijd voorzichtig klitten uit je kapsel en gebruik goede verzorgingsproducten. Op zijn tijd een massage van de hoofdhuid stimuleert de haargroei ook. Aangeraden wordt minstens één keer per dag. Een ander natuurlijk haargroeimiddel is de zon. De vitamine D die je krijgt van zonlicht zorgt voor snellere haargroei.

Voeding voor snellere haargroei

In je voeding is het belangrijk om proteïnes binnen te krijgen. Deze voedingsstoffen zitten in veel dierlijke producten, zoals vis, eieren en vlees. Er zijn proteïneproducten te koop bij bijvoorbeeld De Tuinen. Daarnaast is vitamine B een belangrijke bron voor je lichaam om je haar en nagels te laten groeien. Deze vitamine komt in biergisttabletten voor, maar ook in volkoren producten, avocado's en peulvruchten. Ook noten zijn een goede manier om mooi, stevig haar te krijgen dat snel groeit.

Haargoeimiddelen

Haargroeimiddelen beweren door bepaalde supplementen haargroei te versnellen. Soms zijn het pillen en tabletten die een combinatie bevatten van voedingsstoffen die goed zijn voor stevig haar. In andere gevallen zijn het shampoo producten die je hoofdhuid stimuleren en op deze manier haargroei zouden versnellen. Het gaat dan overigens niet om middelen tegen haarverlies.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021