Excite

Welk haarkleur past het best bij jou?

Talrijke mannen en vrouwen houden ervan om hun look regelmatig te variëren. Een ander haarkleur is een eenvoudige manier om er eens verschillend, maar toch stralend en frisser uit te zien. Wil je dat ook, maar heb je geen flauw benul welke kleuren je wel staan en welke nou niet? Excite helpt je een handje mee bij het uitkiezen van de juiste haarkleur voor jou!

Ondertoon van je huid

Als je van plan bent om je haren te verven, is het essentieel van belang om een kleur te kiezen die overeenkomt met je gezicht. Zo krijg je immers het mooiste resultaat. Maar hoe weet je welke ondertoon je hebt? Het is heel simpel. Bekijk welke sieraden jou het best staan. Als goud bij jou het beste tot zijn recht komt, ben je een warm type. Staat zilver jou beter? Dan ben je een koude type. Als je toch twijfelt, staan hieronder een aantal types met de bijbehorende uitleg erbij, zodat je precies weet welke haarkleuren jou het best staan.

Lentetype (warm)

Lentetypes kunnen het beste lichtere, zachtere en heldere kleuren dragen. Ook de huidskleur van het lentetype is licht en heeft een geelkleurig, haast een goudachtige ondertoon. Daarnaast heeft dit type meestal een jeugdige uitstraling, zoals de lente. Ze hebben meestal helderkleurige ogen, zoals blauw, zeegroen, grijs, honinggeel, goudachtig of turquoise.

Heldere, maar zachte tinten haarkleur staan lentetypes fenomenaal, zoals: goudblond, honingblond, goudbruin, vlasblond, lichtbeige, abrikoos, perzikkleurig, rozerood, ivoorkleur, lindengroen of middenblond.

Zomertype (koud)

Het zomertype kan zowel blonde als donkere haarkleuren goed hebben. De kleuren horen echter wel koel of zacht te zijn, aangezien scherpe contrasten niet veel goed doen voor de huidskleur van een zomertype. De kleur van de huid heeft een blauwe ondertoon, die de huid een mooie roze gloed geeft. De ogen van het zomertype varieert van lichtbruin tot blauw, groen of grijs. Je ziet zelden zomertypes met donkerbruine ogen.

Goede haarkleuren voor het zomertype zijn wolwit, parelwit, licht tot middenbruin, wijnrood, hennarood, lichtmahonie, blauwrose, blauwgroen, asblond, asbruin en bruingrijs.

Herfsttype (warm)

Het herfsttype oogt naturel en puur als de kleuren van de natuur in de herfst. Donkere, warme en rijke tinten staan herfsttypes het meest. Ze hebben een gele ondertoon, en vaak een heldere, bronsachtige of goudbeige huidskleur. De ogen van een herfsttype zijn meestal bruin, goudbruin, groen of petrolblauw.

Haarkleuren als goudblond, honingblond, koper, hennarood, licht-, kastanje en donkerbruin staan erg goed bij herfsttypes.

Wintertype (koud)

Het algehele beeld van een wintertype is koel door de kleurstelling van huid en haar. De huid heeft namelijk een blauwe ondertoon, en de huidskleur is meestal helder, bleekgeel of olijfkleurig. Wintertypes hebben zwartbruine, helderblauwe, donkergroene, of hazelnootkleurige ogen.

Een goede haarkleur voor het wintertype is hard of donker zoals, zwart, bruinzwart, wit, zilvergrijs of asbruin.

Succes!

Nu je precies weet welke haarkleuren jou het best staan, kun je meteen beginnen met je haren in een prachtige kleur te verven. Veel succes!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021