Excite

Haarmasker tegen winterse haarproblemen

De temperaturen liggen al ruim een week onder het vriespunt en dat heeft zo zijn uitwerking op onze haren. Pluizend haar, uitgedroogde punten zijn maar twee voorbeelden van vervelende haarproblemen ten gevolge van de vrieskou. Een of twee keer per week een haarmasker kan wonderen doen voor deze winterse ongemakken.

Waarom een haarmasker?

Haarmaskers werken als een soort conditioner, maar zijn vaak wat zwaarder en voller. Ook moeten ze langer intrekken. De bestanddelen van een haarmasker zorgen ervoor dat je haar intensief wordt gevoed. Kappers raden aan om één keer per week een haarmasker te gebruiken, zodat je haren gezonder worden en meer glans en zachtheid krijgen.

Haarmasker kopen

Haarmaskers zijn te koop voor alle typen haar. De meeste shampoomerken hebben ook een aantal prima haarmaskers in het assortiment, denk aan Andrélon en Herbal Essenses. Deze zijn ook bij online drogisterijen te bestellen. Je kunt ook voor natuurlijke haarmaskers kiezen van bijvoorbeeld de Lush. Hier betaal je meer voor, maar deze maskers zijn niet op dieren getest en vrij van chemische spullen die je haren kunnen uitdrogen.

Zelf haarmasker maken

Natuurlijk kun je ook gemakkelijk zelf een haarmasker maken, met spulletjes die je gewoon in de koelkast hebt staan. Probeer dit recept voor een gezonde, glanzende en volle bos haar:

  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels honing
  • 1ei
  • 1 eetlepel olijf-, amandel- of kokosolie.
Prak de avocado en de banaan met de honing en olie tot één samenhangend geheel. Klop het ei apart tot het stijf is en meng het voorzichtig met de overige ingrediënten van het haarmasker. Zet je haarmasker even in de koelkast en was je haren, zodat ze niet meer vet zijn. Zo kunnen de vitaminen van het haarmasker goed doordringen. Droog je haar tot het handdoekdroog is en breng het masker in. Bind je haren vast met een handdoek en laat het masker minstens anderhalf uur inwerken. Spoel goed uit met water en gebruik geen shampoo of conditioner. Gebruik geen föhn om je haren te drogen. De volgende dag kun je weer gewoon je haren wassen zoals je gewend bent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021