Excite

Hoe kun je haarproblemen voorkomen?

Iedereen heeft wel eens last van haarproblemen. Je haar is te droog, te stug, te vet, te slap of pluist. Of nog erger: je kunt zelfs last krijgen van haaruitval. Ook problemen met de hoofdhuid komen veel voor. Denk maar aan het 'sneeuwbuitje' vanwege roos. De oorzaken van haarproblemen zijn divers. Voor sommigen heb je de hulp van een professional nodig, zoals bij haaruitval door chemotherapie, hormonale schommelingen of een haarziekte. Gelukkig zijn er veel situaties waarin je je haar zelf een handje kunt helpen.

Tips bij veel voorkomende haarproblemen

Schoonheid begint van binnenuit en dat geldt ook voor je haar. Heb je last van haarproblemen dan zou je eens bij jezelf moeten nagaan of je wel gezond leeft.

Haarproblemen en je lifestyle

Vitaminegebrek, te weinig slaap, teveel stress en teveel afvalstoffen in je lichaam uiten zich allemaal in problemen met je haar. Om weer gezonde haren te krijgen, kan je een ontgiftingskuur overwegen. Daarvoor kun je naar een kuuroord gaan en bijvoorbeeld een sapkuur doen. Maar je als je daar geen tijd en geld voor hebt, probeer dan eens om een periode geen koffie en alcohol te drinken. Ook is het belangrijk om suiker en dierlijke vetten zoveel mogelijk van je menu te schrappen. In plaats daarvan eet je veel groentes en fruit. Zorg ook voor voldoende slaap en zo min mogelijk stress. Waarschijnlijk zal je daarvoor wat vaker 'nee' moeten verkopen aan je vrienden en collega's.

Externe factoren bij haarproblemen

Behalve van interne kan het haar ook te lijden hebben van externe invloeden, zoals vriesweer. Wanneer je haar knettert en springt dan heb je last van statisch haar als gevolg van de droge buitenlucht. Gebruik in dit geval geen plastic kam, maar een houten. Maak deze dan even nat voordat je kamt. Voor dit probleem zijn er, net zoals bij veel andere haarproblemen, ook passende haarconditioners verkrijgbaar.

Pas op met hulpmiddelen bij haarproblemen

Wanneer je last hebt van haarproblemen, is het heel verleidelijk om een nieuwe haarkleur te nemen. Of je probeert je haar te fatsoeneren met extra stevige stylingproducten en een lange föhnbeurt. Pas daar mee op. Want de chemische middelen in haarverf kunnen je haar juist meer beschadigen. Daarbij kan teveel gebruik van stylingproducten en de hete föhn je haarproblemen juist verergeren of weer nieuwe veroorzaken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021