Excite

Haarspray: nummer 1 stylingproduct

Vrijwel iedereen heeft wel een bus haarspray in de kast staan. De meeste haarsprays zijn voor versteviging, glans of fixatie. Er bestaan ook speciale haarsprays met een kleurtje of met glitters, voor als je een keer een feestje hebt en je wilt iets bijzonders. Kappers zijn ook fans van haarsprays, en terecht!

Haarspray: het meest gebruikte stylingproduct

Haarspray is het best verkochte haarstyling product van dit moment. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat haarspray een product is waarmee je veel haarproblemen op kunt lossen. Wil je weten wat je met haarspray kunt voor jouw haar en wil je weten hoe je het juist effect bereikt? Lees dan verder.

Extra volume

Heb je fijn haar en wil je wel eens voelen hoe het is om een grote bos haar te hebben bomvol volume? Dan is haarspray het stylingproduct van jouw keuze. Hang met je hoofd voorover en breng de haarlak van achter naar voren aan met korte sprays. Focus daarbij op de haarwortels. Probeer niet te veel haarlak aan te brengen, omdat het je haar kan verzwaren. Het effect is dan juist omgekeerd. Kies ook voor een 'droge' spray die niet hard wordt.

Goede styling

Een hardnekkig plukje dat altijd verkeerd zit kun je vastzetten met haarspray. Zet het haar vast met een knipje en geef het een goede dosis haarlak. Probeer daarna niet meer aan je haar te zitten om te voorkomen dat de lak er uit gaat. Voor het stylen van je coupe focus je op enkele plukken haar die je van de wortel tot de punten sprayt. Haal het haar daarna voorzichtig los met je vingers.

Fixatie

Voor een mooie fixatie van je perfecte look, spray je haarspray van ongeveer dertig centimeter afstand op je haar. Probeer te komen tot een goede verdeling, zodat je geen harde stukken lak in je haar hebt. Je kunt de haarspray gemakkelijk weer uitkammen als dat nodig is. Goede merken zijn Elnette van L'oréal, Nivea styling spray en Andrélon. Kies de soort haarspray voor het effect dat jij wilt bereiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021