Excite

Haartrend zomer 2013: haaraccessoires

Met warme dagen kunnen sieraden gaan irriteren op de huid. De perfecte oplossing is door extra aandacht te besteden aan je haar. De haartrend van 2013 is dan ook haaraccessoires. Daarbij kun je denken aan een diadeem of een sjaal in je haar, maar ook met vrolijke elastiekjes en corsages ben je helemaal hip in de zomer van 2013.

Accent op het haar

Op de catwalk was het accent op haaraccessoires al duidelijk. Alexander McQueen bijvoorbeeld, stuurde zijn modellen de catwalk op met een imkerachtige creatie van een strakke kap met een masker van stof met honingraad. De kap was een echte eyecatcher, waardoor al duidelijk was dat het accent in de zomer van 2013 echt op het haar gelegd wordt.

Sjaal in het haar

Ook andere designers lieten outfits zien die waren afgemaakt met een accent op het hoofd, zoals een sjaal in het haar. Van simpele bandana’s tot torenhoge Afrikaanse modellen. Dolce & Gabbana experimenteerde met de klassieke Siciliaanse look voor vrouwen, waarbij de sjaal op een elegante manier rond het hoofd was gewikkeld. Etnische invloeden waren aanwezig bij Marc by Marc Jacobs. Zijn modellen droegen kleurrijke sjaals met geruite patronen als Afrikaanse vrouwen.

Diadeem

Het diadeem is ook terug van weggeweest. Handig als je niet zo gemakkelijk bent met het knopen van een sjaal. Onder andere Karl Lagerfeld voorziet in de zomer van 2013 een terugkeer van het diadeem in felle kleuren. Ze geven een bijna sportieve look af. Louis Vuitton gaat voor een meer klassieke look in zwart en wit. Voor een meisjesachtig accent hebben sommige diadeem een strik. geheel in de sfeer van de jaren zestig wordt het diadeem gecombineerd met minirokken en retroprints.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021