Excite

Haartrends 2012: iets moois voor iedereen

Soms heb je van die haartrends waar maar een deel van de bevolking mee mee kan doen. Dat is niet het geval bij de haartrends voor 2012; die bieden voor elk wat wils. Of je nu gaat voor een coupe waar je mee naar een gala kunt, of een coupe waar je 's morgens slechts vijf minuten voor nodig hebt.

De beach look

Een van de grootste haartrends van 2012 is de beach look. Je kent het wel; een mooie, zomerse coupe die doet vermoeden dat je de halve dag op het strand hebt gezeten, ook als dat helemaal niet het geval is. Voor de beach look regel je eerst een beach spray. Deze wordt geleverd door verschillende merken. Droog je haar daarna met een föhn en knijp er flink wat volumemousse door. Dan nog even je pony of voorste lokken in een kuif boetseren (bijvoorbeeld met een beetje wax) en je bent klaar. Als je lang haar hebt, dan kun je je haar nog vastzetten met schuifspeldjes. Dat maakt je look direct wat eleganter.

Kleurtje

Ook erg trendy deze zomer is een kleurtje in je haar. En als je echt de trends wilt volgen, dan ga je voor 'chalking'. Dat is een combinatie tussen wit en een kleur. De onderkant van je haar is bijvoorbeeld helemaal blauw, terwijl het naar boven toe steeds meer richting wit gaat. Het wordt zo genoemd, omdat je je haar ook wit kunt maken met krijtjes ('chalk'). Celebs als Katy Perry volgen deze trend bijvoorbeeld. Heb je blond haar? Kies dan gerust voor uitwasbare kleuren; die leveren na één of twee keer wassen het gewenste effect op en geven je voldoende ruimte om met kleuren te variëren.

Niet te missen: de bob

Er is natuurlijk altijd één trend die elk seizoen wel in een of andere vorm terugkomt. Voor de haartrends van 2012 is dat de bob. Die mag dit seizoen lekker nonchalant zijn, eventueel gecombineerd met een pony. Hij mag op de schouders vallen, iets korter is natuurlijk ook geen probleem.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021