Excite

Hair extensions: voor voller of langer haar

Filmsterren en modellen hebben jaloersmakend vol haar, maar wat veel mensen niet weten, is dat ze veelvuldig gebruik maken van hair extensions. De ervaring leert dat hetzelfde effect ook bereikt kan worden door extensions te laten zetten bij je eigen kapper. Binnenkort kun jij dus ook als een echt top model indruk maken met een volle bos dik, glanzend haar vol volume.

Soorten hair extensions

Er zijn ontzettend veel soorten hair extensions. Zo kan het type haar verschillen zoals synthetische hair extensions of van echt mensenhaar. Ook de manier van extensions zetten verschilt van plukjes haar vastgelijmd aan je eigen haar, tot plukken of zelfs matten haar die je met knipjes, haarklemmen of metalen ringetjes kunt vastzetten. Haar dat tussen je eigen haar wordt geplakt is meestal van echt mensenhaar dat is gedoneerd. Het komt vaak van vrouwen uit India.

Hair extensions laten zetten

Je haar verlengen met gelijmde extensions van mensenhaar kan tegenwoordig bij veel kappers. Vraag er eens naar bij je eigen haarstylist en kijk goed welke adressen zij aanbevelen. Doe dan ook onderzoek naar het type extensions dat aan jouw wensen voldoet.

Hair extensions: clip in

Extensions met knipjes worden wel 'clip ins' genoemd. De naam kan ook voorkomen als clips of clip-ins. Dit is voor veel mensen de goedkoopste en snelste manier om hair extensions te zetten. Clip ins zijn gewoonlijk gemaakt van synthetisch haar op basis van Kanekalon en Toyokalon. Je hoeft hiervoor niet speciaal naar de kapper; vaak zijn ze te koop bij drogist of zelfs kledingzaken. Clip in hair extensions zijn tijdelijk en niet bedoeld om mee te slapen. Ook voordat je gaat douchen moeten de matjes haar eruit.

Weaves extensions

Weave of wefts zijn extensions waarbij nep of echt haar wordt ingevlochten met je eigen haar. Soms wordt het extra vastgezet met metalen ringetjes of een beetje wax. Voor weaves heb je echt hulp van een kapper of weave specialist nodig, integendeel tot de clip in hair extensions. Weaves kunnen gewoon met het eigen haar mee gewassen worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021