Excite

Zomerse kapsels voor halflang haar

Vrouwen zijn maanden bezig met het inslaan van kleding voor hun zomergarderobe, maar hoe zit het eigenlijk met ons haar? Is jouw haar zomer klaar? De zomer kan niet al te best zijn voor je mooie haardos, vanwege de hitte en het vocht dat je haar pluizig en droog maakt. Met het juiste zomerkapsel en de beste haarverzorging kan je haar er al stukken beter uitzien. Hieronder vind je een tutorial voor een zomers kapsel voor halflang haar.

Zwoele zomerkrullen voor halflang haar

De ideale zomerkapsel van 2012 voor halflang haar is bohemian, lekker nonchalant, los, beachy waves, waarbij het net lijkt of je van een heerlijk dagje strand terugkomt. Het fijne aan zulke kapsels is dat het er niet alleen erg mooi uitziet, maar ook nog eens makkelijk en snel te creëren is. Je hebt slechts een paar ingrediënten en zaken nodig.

Benodigdheden

 • 5 eetlepels zout
 • kop water
 • bloemenspuit
 • handdoek
 • kam
 • haaraccessoires, zoals een haarband, haarspelden, diademen of bloemen

Hoe ga je te werk?

 1. Vul een bloemenspuit met koud of lauw water. Als je geen bloemenspuit hebt kan je ook een leeg parfumflesje gebruiken.
 2. Voeg vervolgens vijf eetlepels zout of twee eetlepels zeezout toe. Door het zout te gebruiken in je haar wordt het stevig en stug, en het zout geeft je haar een stuk meer volume.
 3. Schud de bloemenspuit totdat het zout helemaal is opgelost.
 4. Maak je haar vochtig, maar niet kletsnat. Dep het daarna droog met een handdoek.
 5. Bespuit je haar met de zoutoplossing.
 6. Modelleer met je vingers het haar en maak kleine vlechtjes. Hoe kleiner de vlechten, hoe beter het resultaat.
 7. Laat het haar een paar uur aan de lucht drogen.
 8. Maak de vlechten rustig los met je vingers en schud je haar even heen en weer.
 9. Plaats een leuk haaraccessoire in je haar.

Alternatief

Te veel zout is niet goed voor de conditie van je haar, de bovenstaande methode kan je dus beter niet te vaak gebruiken. Als alternatief kan je je halflang haar krullen met een krultang. Wikkel je haar rond de loop van de krultang en zodra de krul is gecreëerd, spuit je er wat haarlak op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021