Excite

Met henna je handen versieren

Henna is een natuurlijk product dat van oorsprong afkomstig is uit landen als India, Pakistan of Iran. Henna wordt gemaakt door een plant te drogen en te vermalen tot poeder. Met het poeder wordt een, in de meeste gevallen, rode pasta gemaakt waarna er met de henna prachtige versieringen op de handen wordt aangebracht.

Een tijdelijke henna tattoo

Het aanbrengen van henna op je handen is een ware ambacht. Het is een langdurig proces dat met veel zorg en geduld moet worden uitgevoerd. Een goede voorbereiding is dan ook erg belangrijk, zeker wanneer je maximaal plezier wil hebben van de henna tattoo op je handen. Wanneer je je huid van dichtbij bekijkt, zie je dat deze erg ruw is. Om de kleurstof van de pasta zo goed mogelijk in de huid te laten trekken, kun je daarom het beste een dag van tevoren je huid goed scrubben waardoor alle dode huidcellen worden verwijderd. Verwijder overbodige haartjes met wax, zodat je huid zo glad mogelijk wordt.

Het aanbrengen van henna

Henna wordt aangebracht op de huid door het te erop te tekenen met een spuitzak. Van tevoren wordt er een ontwerp gemaakt, waarna de pasta met een spuitzakje over de tekening wordt getrokken. De henna moet nu goed indrogen dus je mag je handen zo min mogelijk gebruiken. Voor het beste effect kun je je handen inwikkelen met huishoudfolie om je tekening zoveel mogelijk te beschermen. De henna droogt misschien wat langzamer op, maar je zorgt wel dat je niet per ongeluk vlekken maakt. Na een paar uur zul je zien dat er korsten op de henna verschijnen. Dit betekent dat de kleurstoffen van de henna langzaam in je huid zijn getrokken. De korsten kun je voorzichtig verwijderen met een vochtig sponsje. Henna krijgt na het indrogen een oranje kleur.

Het verwijderen van henna op je handen

Een henna versiering vervaagt na verloop van tijd vanzelf. Wanneer je toch spijt hebt van het aanbrengen van henna op je handen of je blijkt allergisch te zijn voor het plantenextract, dan kun je het vervagingsproces versnellen door je handen te weken in zout water. Scrub vervolgens elke dag je handen, zodat de bovenste laag dode huidcellen wordt verwijderd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021