Excite

High fashion strand haar

Met zulke zonnige dagen is een leuk zomer kapsel natuurlijk onmisbaar. Dat weten ook sterrenkapper Peter Gray en Vogue. Samen maakten zij een tutorial voor high fashion strand haar. Hier lees je hoe je deze zomerse coupe zelf maakt.

Begin de haarstyling

Begin de haarstyling met schoon gewassen haar, waarbij je een verzorgende conditioner hebt gebruikt. Zet alvast een verstevigende mousse klaar, een grove kam, wat speldjes en een haarspray. Peter Gray gebruikt ook een haarolie en wat glanspoeder voor een extra zomers effect. Deze producten vind je bij de betere drogisterij.

Zo maak je strand haar

Verdeel je haar in delen en breng mousse aan bij de haarwortel. Kam het dan uit naar de haarpunten met een grove kam. Föhn je haar nu zo’n tachtig procent droog, zowel op je haarwortels als ondersteboven. Verdeel je haar dan in vier of zes delen en draai kleine knotjes. Ze deze vast met speldjes en droog ze met een föhn tot alle vochtigheid uit je haar is verdwenen.

Nu is het tijd voor de styling. Haal de speldjes uit je haar en trek je nu licht golvende haar goed los zodat je veel volume krijgt. Als je haarolie wilt gebruiken is nu het moment: breng een beetje aan rondom je scheiding, voor een glanzend effect en tegen pluizend haar.

Haarspray

Verstevigen van dit zomers kapsel doe je met een goede haarspray. Gebruik een spray voor veel volume en breng het aan over je hele haar. Kneed de spray goed in. Maak je strand haar af met een beetje goud glanspoeder voor een zomerse gloed. breng dit aan op de bovenkant van je hoofd en onderaan bij de punten.

Video tutorial

Wil je zien hoe Peter Gray dit high fashion strand haar maakt? Bekijk dan hier de video met de tutorial.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021