Excite

Met de highlights in het haar

Met highlights in je haar kan je spelen met kleuren. Plukken haar worden in lichtere kleuren geverfd. Highlights versieren niet alleen je haar: ze zijn ook een aanvulling op je haar. En tevens verlichten ze de natuurlijke haarkleur. Niet voor niets heten ze ‘highlights’. Highlights zijn op verschillende manieren aan te brengen. Je kan kiezen tussen de technieken: kam, folie, muts en painting.

Highlights: welke methode kies jij?

Niet alle technieken van highlights zetten worden door alle kappers gedaan. Maar er is vast een goede kapper bij je in de buurt te vinden. Een die bij jou highlights in je haar aanbrengt op de manier die jij wilt.

Highlights aanbrengen: kammen

Met een kam zijn highlights in je haar snel aan te brengen. Het wordt niet vaak meer gedaan. Het is echter wel een goedkope manier. Je hebt maar een kam nodig, maar ervaring is wel vereist om de highlights mooi te maken. Met een kam creëer je brede highlights en een sterk kleurcontrast in je haar.

Highlights aanbrengen: muts met gaatjes

De muts is een vaak gebruikte techniek voor highlights. Dit wordt al lang gedaan. Je krijgt een muts met gaatjes op. Uit die gaatjes worden plukken haar gehaald. Deze plukken haar worden vervolgens geverfd. Voordeel is dat de verf niet in aanraking komt met de hoofdhuid en dit irritatie van die hoofdhuid voorkomt. Het is wel een dure techniek en zeer tijdrovend.

Highlights aanbrengen: ingewikkeld in folie

Als folie wordt gebruikt, worden haarlokken eerst geverfd en dan pas in folie gewikkeld. Deze techniek wordt ook ‘colorbourd technique’ genoemd. Een dure techniek en geschikt als je veel highlights wilt. Het kost ook veel tijd, maar de highlights kunnen wel steeds opnieuw geverfd worden. Dit is niet mogelijk als je een muts gebruikt.

Highlights aanbrengen: free painting

De techniek painting wordt al veel gedaan in Amerika en Frankrijk. In Nederland wordt deze methode niet heel veel toegepast. De term painting zegt het al, highlights worden hier aangebracht met een penseel. Deze snelle techniek geeft in elkaar overlopende kleuren met behoud van de natuurlijke haarkleur.

Highlights op elke manier

Er zijn zoveel manieren om highlights in je haar te laten verven. Hoe je dit laat doen, is afhankelijk van jouw wensen. Met een kam krijg je brede kleurige strengen. De muts is ideaal als je een gevoelige hoofdhuid hebt. Highlights in folie kunnen het beste bijgehouden worden. Met de penseel techniek krijg je een natuurlijk effect. Dankzij alle technieken zijn highlights in je haar altijd mogelijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021