Excite

Hoe kies je de juiste dagcrème?

De meeste mensen vinden een mooie huid erg belangrijk. Niet iedereen heeft een mooie huid van zichzelf, maar met de juiste producten kun je een heel eind komen. Met een goede dagcrème bescherm je de huid en geef je hem de juiste verzorging. Het is belangrijk om een dagcrème te kiezen die bij jouw huid past. Op die manier kan de crème optimaal zijn werk doen!

Bepaal je huidtype

Voordat je een dagcrème aanschaft, moet je eerst je huidtype bepalen. Er zijn verschillende huidtypes:

  • De droge huid maakt te weinig talg aan, waardoor hij er futloos uitziet. Ook kun je last hebben van schilfers. Een droge huid voelt trekkerig aan.
  • Een vette huid maakt juist teveel talg aan. Daardoor ziet hij er glimmend uit en voelt hij vettig aan. Mensen met een vette huid hebben meer last van puistjes. Bij een gecombineerde huid zie je dat vooral het voorhoofd, de neus en de kin vettig zijn.
  • Een gevoelige huid reageert sterk op invloeden van buitenaf, zoals warmte en kou. Dit huidtype ziet snel rood en voelt snel geïrriteerd en trekkerig aan.
  • Een huid met rimpels en lijntjes wordt een rijpe huid genoemd. Ook kan je huid slapper worden.
  • Als laatste huidtype is er de normale huid. Mensen met een normale huid hebben het gemakkelijk. De huid is precies in balans!

Dagcrème kiezen

Het is belangrijk om een dagcrème te kiezen die bij jouw huidtype past. Iedere dagcrème is zo samengesteld dat hij de huid op de juiste manier verzorgd en beschermd. Een dagcrème voor de droge huid geeft je huid extra vocht en voeding. Terwijl een dagcrème voor de gevoelige huid juist extra bescherming biedt. Goede merken dagcrèmes zijn bijvoorbeeld Dr. Hoog, Niveau en Aldi. Voor de gevoelige huid is de dagcrème van Biodermal een aanrader.

Gebruik van de dagcreme

Je zal niet gelijk resultaat zien als je een nieuwe dagcrème probeert. Blijf daarom enkele weken smeren om te kijken of je tevreden bent. Is de dagcrème niet naar wens? Kies dan een ander merk en probeer die een paar weken uit. Kom je er echt niet uit, vraag dan advies aan een schoonheidsspecialiste

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021