Excite

Schitteren met holografische nagellak

Met een blanke nagellak zien je handen er verzorgd uit, maar soms vraagt de gelegenheid om een beetje extra's. Dan kun je gaan voor een kleurtje, maar je kunt ook grootser uitpakken. Met holografische nagellak bijvoorbeeld. Holografische nagellak is nagellak met heel veel glitters die een andere kleur lijken te krijgen als het licht erop valt.

Verkrijgbaarheid

Holografische nagellakken zijn in Nederland nog vrij nieuw en daarom niet overal verkrijgbaar. De budgetmerken van drogisterijketens hebben over het algemeen een redelijk beperkt assortiment. Mooi om mee te beginnen, maar als je echt specifieke kleuren zoekt, zul je waarschijnlijk iets meer kwijt zijn.

Aanbrengen van de nagellak

Holografische nagellak breng je op dezelfde manier aan als gewone nagellak. Zorg er eerst voor dat je nagels mooi in vorm zijn. Bijwerken na het lakken en ervoor zorgen dat de nagellak beschadigt.

Ontvet je nagels goed en breng daarna een basecoat aan. Dat is een transparante laag die ervoor zorgt dat je nagels beschermd zijn tegen de kleurlak die je erop doet. Als je de basecoat overslaat, worden je nagels na verloop van tijd geel. Hier kom je moeilijk weer vanaf. De basecoat droogt vaak binnen een paar minuutjes.

Daarna kun je de holografische nagellak aanbrengen. Doe dit voorzichtig en werk vanuit het midden naar beide zijkanten. Laat de lak goed drogen voor je verder gaat. In de meeste gevallen kun je het beste meerdere lagen aanbrengen, dan wordt de kleur het meest intens en weet je zeker dat overal glitters zitten. Dat levert het maximale effect op. Ga voor twee tot drie lagen.

Afwerking

Na het aanbrengen van de holografische nagellak zorg je voor een nette afwerking. Kies een transparante topcoat die de kleurlagen beschermt. Eventueel kun je zelfs gaan voor een holografische topcoat, maar dat is niet noodzakelijk. Laat je nagels daarna weer goed drogen en je bent klaar voor je speciale gelegenheid!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021