Excite

Volledig ontspannen met een hotstone massage

Af en toe een massage ondergaan is heerlijk. Helemaal als het gaat om een hotstone massage. Daarbij wordt gebruik gemaakt van hele gladde, verwarmde stenen. Die worden zo op je lichaam geplaatst, dat je spieren volledig ontspannen. Stress, spanning en pijn vloeien uit je lichaam en je kunt er echt weer even tegenaan.

Indianen

De hotstone massage is voor ons vrij nieuw, maar werd eeuwen geleden al gebruikt door de indianen. Zij verwarmden de stenen boven het kampvuur en behandelden vermoeide spieren hiermee. De Amerikaanse Mary Nelson was de eerste die er een moderne variant van maakte. Die variant wordt nog steeds gebruikt in massagesalons. Soms onder de naam hotstone massage, in andere gevallen onder de naam lavasteenmassage of riviersteenmassage. Het principe is hetzelfde.

Goede masseur

Om optimaal van een hotstone massage te kunnen genieten, is een goede masseur onontbeerlijk. Als de masseur niet goed weet wat hij of zij doet, dan kun je jezelf behoorlijk bezeren. De stenen moeten namelijk de juiste temperatuur hebben en de massage met de warme stenen moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Hierbij volgt de masseur specifieke punten langs je ruggengraat, je handen, je buik en zelfs tussen je tenen. Op die manier wordt de energiestroom in je lichaam gestimuleerd. Merk je dat de stenen te heet zijn? Geef dit dan aan bij de masseur. Niet iedereen kan even hete stenen verdragen en het is voor de masseur moeilijk in te schatten of de temperatuur voor jou goed is. Als je het gevoel van de stenen op je lijf helemaal niet prettig vindt, kun je ook kiezen voor eenzelfde behandeling, maar dan bijvoorbeeld met warme handdoeken.

Niet voor iedereen

De hotstone massage is niet voor iedereen geschikt. Je kunt deze massage beter overslaan als je last hebt van diabetes, een hoge bloeddruk, hartproblemen of wanneer je bloedverdunners gebruikt. Ook zwangere vrouwen kunnen beter geen hotstone massage ondergaan. Vrouwen in de overgang moeten extra voorzichtig zijn; de warmte kan opvliegers opwekken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021