Excite

Hoe kun je het beste je huid beschermen in de winter?

Buiten waait een gure wind en de sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden. Je hebt de verwarming op de hoogste stand en het journaal spreekt over de heersende Elfstedenkoorts. Ondertussen zie je dat je huid wel erg droog is. Er laten allemaal huidschilfers los en verder heb je last van jeuk. Hoe kun je het beste je huid beschermen in de winter?

Bescherm je gezicht tegen de kou

In de winter heeft onze gezichtshuid extra bescherming nodig tegen de kou. Wanneer de buitentemperatuur rond de 8 graden bedraagt, gaan onze talgklieren minder talg produceren. Hierdoor wordt onze huid minder soepel en kan het vocht in de huid sneller verdampen. Vooral in huis kan er door de droge lucht van de verwarming een schrale huid ontstaan met ruwe plekken, rode vlekken en rimpeltjes veroorzaakt door een vochttekort. Een voedende gezichtscrème kan hierin de uitkomst brengen. Deze crème moet wel vet zijn en vochtvasthoudende stoffen bevatten. Hierdoor wordt de barrière van je huid versterkt en kan het beter tegen de kou.

Bescherm je lichaam tegen de kou

Hoewel je gezichtshuid het meeste krijgt te verduren tijdens de winter, moet je ook je lichaam niet vergeten. Ondanks dat je lichaam verstopt zit onder je kleding, komt de kou wel door je kleding op je huid terecht. Ook kan je huid schraal aanvoelen door het continu schuren van de kleding op je huid. Je kunt je huid het beste verzorgen door deze wekelijks te verwennen met een grondige scrubbeurt waarbij je een massagehandschoen gebruikt voor een extra sterk effect. Smeer je lichaam vervolgens in met een hydraterende bodylotion om het vochtgehalte weer op peil te houden en je huid optimaal te beschermen tegen de winter.

Bescherm je handen tegen de kou

Naast je gezichtshuid komen ook je handen vaak in aanraking met de koude buitenlucht. Neem daarom altijd een potje vaseline of vette handcrème mee in je tas. Zodra je handen in aanraking zijn geweest met water en zeep of met de koude buitenlucht kun je ze weer vettig maken en je huid beschermen tegen de winter door ze in te smeren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021