Excite

Huidproblemen in de zomer voorkomen

De zon van afgelopen dagen is heerlijk om een lekker bruin kleurtje te krijgen. Helaas is de hoge luchtvochtigheid, de airco op je kantoor en extra veel zweten niet al te best voor de meeste huidtypen. Het resultaat is vaak extra puistjes en andere onzuiverheden. Die huidproblemen van de zomer kun je voorkomen met deze tips.

Dagcrème bij hitte

De juiste dagcrème in de hitte is essentieel. Ga voor een goede, olievrije dagcrème met matterende bestanddelen. Het is belangrijk dat de crème je huid goed voedt en tegelijkertijd niet glimt. Zorg ervoor dat de dagcrème waterproof is. Voor extra bescherming in de zon gebruik je een dagcrème met zonnefactor. Het beste is een factor 30 of hoger. Een normale zonnebrand kan ook, maar ga voor een olievrije variant.

Foundation in de zomer

Veel make-up merken hebben een speciale collectie zomermake-up. Deze is bijvoorbeeld waterproof, of bevat een zonnefactor. Toch is het beter om in de zomer minder make-up te dragen. Doordat je meer zweet, is de kans groter dat je poriën verstoppen. Daardoor ontstaan weer puistjes. Zeker foundation in de zomer is een lastig product. Gebruik liever een BB cream die je mengt met je dagcrème, of investeer in een CC cream. Dit zorgt voor een matte teint zonder dat je foundation smelt.

Gezicht reinigen

Neem een pakje gezichtsdoekjes mee om je gezicht te reinigen wanneer je gaat zweten. Dep de zweetdruppels op. Ga niet wrijven: daar wordt je huid alleen maar vetter van. Je gezicht reinigen voor je gaat slapen is uiteraard ook essentieel. Neem tegen de hitte een verkoelende douche, reinig je gezicht en breng een product tegen acne aan als je last hebt van puistjes. Dit helpt je huid kalmeren terwijl je slaapt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021