Excite

Huidstriemen verminderen

Als vrouw kom je er bijna niet onder uit: huidstriemen. Striae, zoals huidstriemen ook wel worden genoemd, ontstaan tijdens de pubertijd, tijdens zwangerschap of bij snelle gewichtstoename. Dat alles goed en wel. Liever wil je weten hoe je er vanaf komt, of in het minste geval de zichtbaarheid van huidstriemen kunt verminderen. Wij geven je tips.

Hoe ontstaan huidstriemen?

Een klein beetje achtergrond informatie over de oorzaak van huidstriemen, dat helpt je bij je behandeling ervan. Wat er feitelijk gebeurt wanneer striae ontstaat, is dat er zich kleine barstjes in de huid vormen. Niet in de bovenste laag van de huid, maar in de onderliggende lagen. Deze barstjes ontstaan doordat de huid niet snel genoeg kan meegroeien met het lichaam, bijvoorbeeld wanneer je een groeispurt hebt in de pubertijd. Die barstjes zie je als lijntjes op je huid. Vaak is de huid hier ook wat dunner - dat is het missende laagje onderhuid in het barstje.

Na verloop van tijd worden de littekens minder zichtbaar, de onderhuid herstelt zich immers. Maar wil je er sneller vanaf? Dan zul je toch een beetje hulp moeten inroepen.

Behandeling van huidstriemen

Zijn je huidstriemen pas ontstaan? Dan is de beste tips om ze uit de zon te houden. De zon maakt ze namelijk nog gevoeliger dan ze al zijn. Heb je last van hardnekkige striae? Dan zijn er een aantal behandelwijzen voorhanden.

Ten eerste, kun je je huid soepel houden door deze goed te hydrateren met een vochtinbrengende crème. Door je huid soepel te houden, vallen de littekens minder op.

Daarnaast kun je ook bij de specialist terecht voor een microdermabrasie- of laserbehandeling van je huid. Deze beloven een verbetering van de huidstructuur waardoor nieuw collageen wordt aangemaakt en huidstriemen zichtbaar worden.

Crèmes en lotions tegen huidstriemen

Er bestaan verscheidene beautyproducten, zoals crèmes en lotions speciaal ontworpen voor het verminderen van huidstriemen. Merken als Nivea, Vichy, Diadermine en Normaderm hebben speciale lotions in het assortiment voor de behandeling van striae. Deze lotions zijn verkrijgbaar bij de grote drogisterijen, parfumeriehuizen en bij de meeste apotheken. Eventueel kun je ze ook online bestellen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021