Excite

Bij jouw huidtype de beste haarkleur

Van nature heb je een huidtype dat bij je haarkleur past. Maar als je ook eens een keer wat anders wilt, dan kun je je haar natuurlijk verven. Het is dan echter wel verstandig te kiezen voor iets dat bij je huidtype past, zodat je zeker weet dat het resultaat je goed staat.

Ondertoon van je huid

Om te weten wat bij jouw huidtype een mooie haarkleur is, moet je weten wat je ondertoon is. Dit is sowieso handig om een keer uit te zoeken; het helpt namelijk ook bij het bepalen van de beste kleuren make-up.

Je ondertoon is de onderliggende kleur van je huid. De meest voorkomende ondertonen zijn oranje, gelig, olijfkleurig, blauw of roze.

De eerste drie kleuren komen met name voor bij mensen met wat donkerder haar en een warmere huidskleur, de laatste twee zijn gebruikelijker voor een lichte huidkleur en lichter haar.

Het bepalen van de ondertoon is een beetje gokken, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken. Pak een blauw, grijs of paars kledingstuk en houd dat bij je gezicht. Doe vervolgens hetzelfde met een geel of oranje kledingstuk. Kijk welke kleuren je gezicht ophalen en welke kleuren je gezicht grauw maken. De kleur die je gezicht ophaalt, is de kleur die je ondertoon is.

De beste haarkleur

Heb je een goudgele of oranjekleurige ondertoon? Dan past honingblond, koper, goudbruin of een warme roodtint vaak heel mooi bij je. Heb je een roze of blauwe ondertoon, dan kun je gaan voor astinten, zoals asblond of asbruin. Mahonie of koper kun je in dit geval beter vermijden.

Vraag het de kapper

Heb je moeite met het bepalen van je huidtype, de haarkleur kiezen of twijfel je gewoon in het algemeen? Vraag dan advies aan je kapper. Die kan je ongetwijfeld wat voorbeelden geven en verder op weg helpen. Je hoeft je niet verplicht te voelen je haar ook daar te laten kleuren, hoewel een professionele haarkleuring vaak wel extra lang mooi blijft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021