Excite

Verschillende huidtypen: uitleg en verzorging

Een goede huidverzorging is belangrijk. Je huid is immers het grootste orgaan van je lichaam. Behalve veel water drinken, niet roken en gezond eten is de juiste verzorging belangrijk om je huid in topconditie te houden. In dit artikel lees je van verschillende huidtypen de uitleg en de beste verzorging.

Drie huidtypen

In het algemeen zijn er drie huidtypen:

  • Vette huid
  • Droge huid
  • Gevoelige huid

De meeste cosmestica- en huidverzorgingsmerken hebben voor deze drie huidtypen een specifieke verzorgingslijn.

Gemengde huid

Het grootste deel van de mensen heeft echter een gemengde huid. Zo zijn vaak sommige delen van je gezicht droger of gevoeliger dan andere. Zo hebben veel mensen op de T-zone een vettere huid: het voorhoofd, de neus en de kin. Het kan daarom handig zijn om deze delen met verschillende producten te verzorgen. Vraag de schoonheidsspecialiste om een huidadvies als je huidtype om uitleg vraagt.

Vet huidtype

Een vette huid kenmerkt zich door een hogere talgproductie dan andere huidtypen. De uitleg van dit huidtype is dat je vaak weinig last hebt van rimpels. Helaas heeft een vet huidtype vaak een risico op onzuiverheden. Probeer agressieve verzorgingsproducten zoals scrubs te vermijden en kies altijd voor huidverzorging voor de vette of gemengde huid. Agressieve verzorging kan leiden tot een hogere talgproductie.

Droog huidtype

Voor droge en gemengd droge huidtypen is de uitleg dat er een gebrek aan talg of vocht is. Dit kan worden gecompenseerd met de juiste verzorgingsproducten en niet vaker dan één keer per week een zachte scrub. Pas ook op met de zon en de kou. Gebruik eventueel Vaseline op je gevoelige plekjes als het buiten vriest.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid behoeft van alle huidtypen de minste uitleg. Het gevoelige huidtype is te herkennen aan schilfertjes, rode bultjes, pukkeltjes en vlekjes.

Een gevoelige huid is vaak een signaal dat er wat anders mis is in je lichaam. Veel mensen blijken bijvoorbeeld lactose intolerant te zijn.

Verzorg je lichaam dus van binnenuit: eet gezond met veel groente en vette vis. Drink voldoende en rook niet. Blijf ook uit de buurt van rokerige ruimtes en zorg dat je voldoende slaapt. Gebruik daarnaast altijd verzorgingsproducten voor de gevoelige huid, of vraag je apotheek om advies.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021