Excite

Huidverzorging met een nachtcrème

Van alle kanten worden we gebombardeerd met reclames over het gebruik van nachtcrème om een verzorgde en gladde huid te krijgen. Maar hoe weet je nou welke crème voor jouw huid geschikt is? En is het gebruik van nachtcrème wel echt nodig? Lees hier alles over het gebruik van nachtcrème.

Soorten nachtcreme

Al sinds de oudheid smeren mensen kruidenmengsels op hun huid omdat het een helende en verzorgende werking zou hebben. Ook nu is de populariteit van crèmes nog even groot en mensen doen er alles aan om met een mooi verzorgde huid voor de dag te komen. De huidige nachtcrèmes zijn ruwweg te onderscheiden in drie varianten. Dit zijn crèmes met een regenererende werking die de celdeling stimuleren, herstellende crèmes die de schadelijke effecten van uv-straling aanpakken en de antirimpelcrèmes die huidveroudering trachten tegen te gaan.

Huidtype

Niet alleen bestaan er vele soorten nachtcrèmes, ook moet er gelet worden op het type huid bij de keuze van een crème. Een normale huid is niet bijzonder vet of droog, maar vertoont wel sneller symptomen van veroudering. Een speciale crème voor de normale huid is hierbij vereist. Een vette huid scheidt sneller talg af, dus hiervoor is het gebruik van een matterende crème het best. Voor een droge huid moet er een voedende crème worden gebruikt om het vet en vocht tekort aan te vullen.

Test je nachtcrème

Zorg dat je na aankoop van een nachtcrème de zalf eerst op een klein gebied van je huid uitprobeert om zeker te zijn dat je geen allergische reacties vertoont. Om het zeker te weten kun je ook eerst proefmonsters gebruiken, zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

Het nut van een nachtcreme

Wanneer je al een dagcrème gebruikt, is een nachtcrème niet per se noodzakelijk. Toch is er uit verschillende onderzoeken gebleken dat het gebruik van nachtcrème wel degelijk leidt tot een soepelere huid. Zorg wel dat je huid grondig is gereinigd en is ontdaan van alle make-up voordat je de crème aanbrengt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021