Excite

Je bent in verwachting! Wat nu?

Ben je in verwachting? Dat is natuurlijk geweldig en reden voor grote blijdschap, maar het kan ook erg spannend zijn. Vooral bij je eerste zwangerschap weet je nog niet zo goed wat je allemaal kunt verwachten. Hieronder enkele tips voor als je net ontdekt hebt dat je in verwachting bent.

Tip 1: Raadpleeg een arts

Als je hebt ontdekt dat je in verwachting bent, is het zaak om een arts te raadplegen. Hij of zij kan je zwangerschap bevestigen en je advies geven over het verdere verloop van je zwangerschap.

Tip 2: Lees je in over het in verwachting zijn

Zowel op internet als in boeken is ontzettend veel informatie te vinden over de verschillende fasen van een zwangerschap. Vele vrouwen zijn je voor gegaan en zij willen vaak met plezier hun ervaringen met je delen. Door je in te lezen over wat er allemaal komt kijken bij een zwangerschap ben je beter voorbereid op wat er gaat komen en kun je goed onderbouwde beslissingen maken over bijvoorbeeld de plaats en manier waarop jij graag wil bevallen.

Tip 3: Zorg goed voor jezelf tijdens je zwangerschap

Als je in verwachting bent, is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Je zorgt immers niet alleen meer voor jezelf, maar ook voor het kindje in je buik. Luister daarom goed naar je lichaam en eet gezond. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de voedingsstoffen en eventuele vitaminen die je nodig hebt als je zwanger bent en neem deze in. Doe daarnaast geen dingen die de gezondheid van je baby kunnen schaden, zoals roken of drinken. Ook stress tijdens de zwangerschap kan schadelijk zijn voor je baby, dus probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

Vier je zwangerschap!

Naast alle dingen die je zou moeten doen als je in verwachting bent, is het natuurlijk ook een prachtige gebeurtenis. En dat is zeker reden voor een feestje. Probeer te genieten van je zwangerschap en vier het feit dat je een kindje krijgt. Uiteindelijk zijn het natuurlijk maar negen maanden, die voorbij kunnen vliegen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021