Excite

Hoe voorkom je ingescheurde nagelriemen?

Het is maar een klein stukje van je lichaam, maar een nagelriempje kan voor zeer veel ongemak zorgen. Zeker ingescheurde nagelriemen kunnen pijnlijk zijn. Ook staan de kloofjes en rode plekken aan de bron van je nagel niet mooi. Daarbij bevordert een gezonde nagelriem de groei van een mooie nagel.

Tips om ingescheurde nagelriemen te voorkomen

Ingescheurde nagelriemen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Meestal gaat het om droge nagelriemen die vast blijven zitten aan je nagel. De nagel groeit door en je nagelriem gaat kapot. Hierdoor kunnen ze weer gaan ontsteken, wat pijn kan veroorzaken. In het ergste geval gaat ook de nagel lijden onder de kapotte nagelriem. Nagelriemen beschermen de nagel tegen indringers zoals schimmels en infecties. Maar afgezien van de medische achtergronden, wil je natuurlijk liever gewoon mooie gezonde nagels met zachte nagelriemen in plaats van harde stukjes en zieke nagels.

Om je nagelriemen in topconditie te houden zijn er diverse producten op de markt die je kunnen helpen om ingescheurde nagelriemen te voorkomen. Zo zijn er speciale crèmes en olies verkrijgbaar waarmee je nagelriemen dagelijks kunt verzorgen.

Speciale crèmes kunnen nogal prijzig zijn, maar gelukkig is er ook een low budget-variant: vaseline. Het is niet alleen goed om ingescheurde nagelriemen te voorkomen, maar als je je handen er helemaal mee insmeert dan blijven die ook lekker zacht.

Verder moet je altijd voorzichtig met je nagelriemen omspringen en ze zoveel mogelijk met rust laten. Wil je ze toch terugdringen? Doe dat na een bad of douche als je nagelriemen zacht zijn van het warme water. Gebruik daarvoor dan wel een zacht object, zoals een bokkenpootje, zodat je ze niet beschadigt.

Gezonde voeding voor mooie nagels

Ingescheurde nagelriemen kun je van buitenaf voorkomen door het gebruik van crèmes. Maar van binnenuit kunnen ook de juiste voedingsstoffen je helpen aan gezonde nagelriemen. Eet daarom voldoende producten waarin diverse soorten vitamine B voorkomen, zoals volkoren brood, zuivelproducten, vlees en natuurlijk veel groenten. Ook hebben zink, ijzer en calcium een positief effect op gezonde nagels.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021