Excite

Ontharen met IPL behandeling

Wil je definitief van je ongewenste haar af? Misschien is de IPL lichtbehandeling de manier voor jou. Pijnloos en met enkele behandelingen ben je snel af van het haar op je bikinilijn, benen of oksels. Tegenwoordig hoef je zelfs niet meer naar de schoonheidsspecialist voor deze behandeling: Philips ontwikkelde de Philips Lumea, waarmee je thuis kunt ontharen met de IPL techniek.

IPL?

IPL is de afkorting van Intense Pulsed Light. Dit is een techniek om haren permanent te verwijderen. IPL is een lichttechniek. Met een speciaal apparaat worden korte, krachtige lichtpulsen gegeven op de huid, waarbij de haarwortel op den duur afsterft.

IPL en laser

De bekendste manier van permanent ontharen is door middel van laserstralen. Het verschil met laserbehandeling is dat IPL in de wetenschap meer omstreden is: de resultaten zouden op lange termijn niet blijvend zijn. Beide behandelingen kosten ongeveer hetzelfde, maar voor een laserbehandeling zijn vaak minder bezoeken aan de schoonheidsspecialist nodig. De meerdere lichtpuls behandelingen zijn samen net zo prijzig.

Hoe werkt IPL?

Een behandeling bij de schoonheidsspecialist bestaat uit het insmeren van het huidoppervlak met een gel op waterbasis. Vervolgens wordt een breed lichtapparaat op het huid gezet. De lichtflits die volgt gaat door de huid heen in de haarvaatjes. Het licht reageert met het pigment in de haren: een donkere haar met een lichte huid is de best werkbare combinatie. Zo'n tachtig procent van de haren sterft af of wordt minder zichtbaar. Complete verwijdering van de haren is niet mogelijk. Na de behandeling kan het zijn dat je huid wat gevoelig is of dat er tijdelijke sproeten ontstaan. Dit komt door het felle licht. Het grootste risico is het ontstaan van pigmentvlekken.

Thuis IPL ontharen

Philips ontwikkelde de Philips Lumea speciaal om thuis IPL behandelingen uit te voeren. Dit bespaart veel geld als je het hele lichaam wilt ontharen. Een nieuwe Philips Lumea kost zo'n 500 euro. Het apparaat is niet bedoeld om gezichtshaar te verwijderen, enkel de oksels, bikinilijn en benen kunnen worden onthaard. Of de resultaten hetzelfde zijn als een IPL behandeling bij de schoonheidsspecialist is nog niet duidelijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021