Excite

Is jouw lichaam al zomerklaar?

We hebben al even kunnen genieten van de zon, maar de zomer is nog maar net begonnen. De bewolkte dagen van nu geven je de perfecte gelegenheid om je lichaam zomerklaar te maken. Met deze tips voor gezicht, huid en haar ben je binnen een dag helemaal klaar voor de zomer.

Zomer haar

Een lange winter is funest voor je haar. De droge lucht van de kou buiten in combinatie met de verwarming binnen maakt je haar breekbaar en poreus. Neem daarom voor de zomer je haar flink onder handen. Bezoek de kapper en laat je dode haarpunten bijknippen. Probeer iedere week een verzorgend haarmasker te gebruiken. Draag je haar een tijdje los om het ‘lucht’ te geven. Een beetje zon op je haar zorgt tevens voor extra glans en diepte. Wil je een zomerse coupe proberen? Met deze tutorial maak je high fashion strand haar.

Zachte huid om bruin te worden

Met de juiste bescherming kun je ook in de Nederlandse zon een bruin huidje kweken. Breng voor een egale bruin teint je huid eerst in topconditie. Begin met ontharen. Een scheermesje kan vervelend zijn voor een gevoelige huid, harsen is vaak prettiger en bovendien blijven je haren langer weg. Scrub je lichaam één tot twee keer per week om de dode huidcellen te verwijderen. Gebruik om het af te maken een hydraterende crème of een verzorgende zelfbruiner.

Gezicht in de zon

De huid op je gezicht verdient natuurlijk extra aandacht. Gebruik een speciale fijne scrub voor de gezichtshuid en geef je huid een extra oppepper met een verzorgend masker. Gebruik een dagcrème met een zonnefactor om je gezicht in de zon te beschermen. Vergeet ook niet om je lippen goed te beschermen met een balsem. Je huid is hier extra dun. Lees hier hoe je zelf gezichtsmaskers maakt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021