Excite

Hippe kapsels: vlechten zijn een must!

De hipste kapsels van dit moment zijn de kapsels met vlechten. Niet alleen een simpele vlecht volstaat, maar er zijn talloze manieren waarop je je haar kunt (in)vlechten. Wil jij weten hoe ook jij hip voor de dag kunt komen met een goed stel vlechten? Wij geven je je een aantal voorbeelden.

Het bohemien kapsel met vlechtjes

Vlechtjes in het haar passen helemaal binnen de nu trendy bohemien stijl. Dit op de hippies geïnspireerde kapsel met een of twee kleine vlechtjes langs het gezicht is heel gemakkelijk zelf te maken. Weinig werk en snel resultaat; dat zien we graag.

Breng volume in je handdoekdroge haar met een diffuser föhn en een beetje volumizer product. Maak daarna een nette middenscheiding in je haar en vlecht aan weerszijden, of aan een zijde, wat je zelf het mooist vindt, van het gezicht een dunne lok in een warrig vlechtje. Om het helemaal af te maken, bevestig je nog een veertje aan het uiteinde van het vlechtje.

De Griekse vlecht

Een van de andere mooie kapsels met vlechten is de Griekse vlecht. Met dit kapsel oog je op en zomers en chique. Bij dit kapsel gaat het om mooi golvend haar in combinatie met de vlecht.

Breng wat mousse aan op vochtig haar en föhn het droog zonder het te steilen. Maak dan een middenscheiding en krul je haar in mooie golven met een brede krultang. Borstel het haar vervolgens licht los en toupeer het haar op de achterzijde van je hoofd. Aan de voorkant vlecht je dan twee lokken vanaf de middenscheiding naar je oren toe. Zet de vlechten vast met speldjes net boven het oor.

Designervlecht

Als laatste tip hebben we nog de designervlecht. Bij dit kapsel gaat het om de structuur. Je zou bijna kunnen spreken van een architectonisch hoogstandje onder de kapsels met vlechten.

Föhn je haar glad en steil. Gebruik eventueel een stijltang. Maak dan een zijscheiding in het haar en kam je haar glad en strak naar de andere zijde van je hoofd. Zet je haar vast met een elastiekje op de achterzijde van je hoofd. Vlecht je paardenstaart dan in een nette, gladde vlecht. Drapeer je de vlecht dan over het hoofd richting je voorhoofd en zet deze onzichtbaar vast met een paar schuifspeldjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021