Excite

Kapsels voor een rond gezicht

Geschikte kapsels voor een rond gezicht vinden kan nogal lastig zijn. Maar gelukkig is er voor elk gezichtsvorm een geschikte kapsel. Hieronder vind je een aantal suggesties!

Hoe herken je een rond gezicht?

  • Een rond gezicht is even breed als dat de gezicht lang is.
  • Het breedste punt van een rond gezicht bevindt zich ter hoogte van de wangen en oren.
  • Een rond gezicht heeft geen scherpe hoeken. De kaaklijn, voorhoofd en jukbeenderen zijn allemaal afgerond.

Do’s

Een van de belangrijkste aspecten van elk kapsel is evenwicht. Vermijd veel volume en lift aan de zijkant, maar focus op laagjes, volume of hoogte op de kruin en kapsels die naar buiten uitwaaieren.

De bedoeling is om een rond gezicht langer te laten lijken. Het kapsel dient dicht langs het hoofd te vallen en tot onder de kin komen. Voor een langer kapsel kunnen de lagere haarpunten beter minimaal volume en dikte hebben. Zo lijkt je gezicht langer en krijgt je gezicht meer een ovale vorm.

Een pony staat prachtig bij iemand met een rond gezicht, zolang de pony niet te dik of te zwaar is. Ga ook niet voor een rechte pony, aangezien die juist jouw gezicht groter en ronder laat lijken. Kies een pony met gehoekte gebogen of asymmetrische lijnen, opdat de breedte van het gezicht niet geaccentueerd wordt.

Don'ts

Vermijd rond geknipte of erg korte kapsels, aangezien dit juist de ronde vorm accentueert. Probeer tevens je haren bovenaan het hoofd niet plat te dragen bij een rond gezicht. Ook kapsels die volume naar de oren en wangen brengen zijn niet geschikt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021