Excite

Kate Middleton beauty icoon 2012

De Britse prinses Kate Middelton is voor het tweede jaar op rij gekroond tot beauty icoon van het jaar. Haar zusje Pippa Middleton is van de tweede plek verstoten door zangeres Nicole Scherzinger en verplaatst naar de vijfde plek. Dat meldt de Daily Mail.

Kate-effect

In Groot-Brittannië wordt al tijden gesproken van het Kate-effect. Als Kate Middleton een bepaald beautyproduct gebruikt dan schieten de verkoopcijfers omhoog. “Het Kate-effect is springlevend en dat is duidelijk te zien aan de verkochte beautyproducten. Haar roze nagellak, donkere eyeliner en ultraverzorgde bruine lokken inspireren heel wat dames,” verklaart Nicola Wing van Superdrug Senior Cosmetics. Het cosmeticamerk organiseerde de verkiezing en vroeg 2000 Britse vrouwen om hun beauty icoon van het afgelopen jaar.

Kate Middleton-neus

Het Kate-effect gaat zelfs zo ver dat Kate Middletons neus een voorbeeld is in plastische chirurgie. De afgelopen twaalf maanden is het aantal verzoeken om een Kate Middleton-neus verdriedubbelt. Veel vrouwen kwamen naar de plastische chirurgie klinieken met een foto van de prinses. De Hertogin van Cambridge is het enige lid van het koninklijk huis die in het lijstje staat met favoriete gezichtsonderdelen bij plastisch chirurgen.

Andere inspiratiebronnen

Bij de beauty verkiezing kreeg de Hertogin van Cambridge 27 procent van de stemmen en behaalde daarmee wederom de eerste plaats in de verkiezing. Andere bekende inspiratiebronnen wat betreft beauty voor Britse vrouwen, zijn onder anderen zangeressen Cheryl Cole, Jessie J. en Rihanna.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021