Excite

De leukste kapsels kort haar

Misschien zit je er wel eens over na te denken om je lange haar kort te laten knippen. Je vraagt je alleen af of je net zoveel met je haar kunt doen, wanneer het kort is. Ook weet je wellicht niet helemaal zeker of kort haar je wel goed staat. Je haar kort laten knippen betekent zeker niet het einde van de leuke kapsels. In tegendeel zelfs, met kort haar kun je ook volop variëren.

Een kort kapsel

Afscheid nemen van je lange haar doe je niet zomaar. Het groeit ooit wel weer terug, maar hier gaat aanzienlijk veel tijd overheen. Ga daarom alleen voor een kort kapsel als je voor de volle honderd procent achter je beslissing staat. Om de overgang van je lange haar naar kort haar te beperken, kun je kiezen voor een bob. Bij een bob wordt je haar meestal op kinlengte geknipt. Mocht je dit te kort vinden, dan kun je ook kiezen voor schouderhoogte. Bij een bob kan je haar ook nog in laagjes worden geknipt en je kunt er tevens een pony bij dragen.

Het kan ook nog korter

Nadat je een tijdje een bob hebt gehad en helemaal gewend bent aan je korte kapsel, kun je voor een nog korter kapsel gaan. Een veelzijdig kort kapsel is bijvoorbeeld kort haar aan de achterkant en langer haar aan de voorkant. Je kunt je langere haar aan de voorkant als een pony dragen, maar je kunt er ook wat gel indoen en er een kuif van maken. In het begin kies je voor een rechte pony. Is je pony wat langer geworden? Dan kies je ook nog kiezen voor een schuine pony of een lok.

De veelzijdigheid van kort haar

De stap die je moet nemen om te kiezen voor kort haar is groot, maar als je eenmaal een kort kapsel hebt kun je er alle kanten mee op. Je haar kan misschien niet meer in een staart of een vlecht, maar je kunt er nog genoeg andere leuke dingen mee doen. Met kort haar kun je misschien nog wel meer variëren dan met lang haar!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021