Excite

Wat kun je doen aan kraaienpootjes?

Met het ouder worden krijgt iedereen last van rimpeltjes. Kraaienpootjes zijn de rimpeltjes die rondom de ogen voorkomen. Mensen met 'pretoogjes' hebben vaak het eerst last van kraaienpootjes. Maar sierlijk vinden we ze niet.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

De huid rond je ogen is tot wel tien keer dunner dan de rest van de huid in je gezicht. De huid rond je ogen heeft namelijk een lagere bloeddoorstroming en zwakkere celstofwisseling. Het is dus niet zo vreemd dat deze gevoelige huid de eerste tekenen van huidveroudering tonen. En dit zijn dus de kraaienpootjes.

Hoe kun je kraaienpootjes voorkomen?

Je kunt natuurlijk het besluit nemen om nooit meer te lachen om kraaienpootjes te voorkomen, maar echt blij word je daar niet van. Met speciale antirimpelproducten kun je het verouderingsproces van de huid rond je ogen tegen gaan. De werkzame stoffen in crèmes werken in op het collageen- en elastineweefsel in de huid. Collageen en elastine houden de huid jong en veerkrachtig, dus het is belangrijk om deze weefsels te ondersteunen. Begin niet te laat met het smeren. Vanaf ongeveer je 25e beginnen het collageen en de elastine in je huid af te nemen. Dus wees er bij tijds bij.

Hoe gebruik je de oogcrème voor een maximaal effect?

Wanneer je een geschikte crème voor jezelf hebt uitgekozen, is het belangrijk de crème op de juiste manier aan te brengen. Dat vergroot de effectiviteit van de werkzame stoffen. Een aantal tips:

  • Gebruik geen gewone dagcrème bij je ogen, maar een speciale oogcrème. Gewone dagcrème is te heftig voor de huid rond je ogen, waardoor je een allergische reactie kunt krijgen.
  • Breng de crème aan met een licht kloppende beweging.
  • Smeer de crème vanuit de binnenooghoek uit naar de buitenooghoek. Op die manier worden de werkzame stoffen het best over de huid verspreid.
  • Let op dat je de crème niet te dicht in de buurt van je oogrand en wimpers aanbrengt. Eenmaal in je oog kan de crème irriteren.

Helemaal voorkomen kun je kraaienpootjes uiteraard niet. Maar door een beetje aandacht te besteden aan de huid rond je ogen, zie je er al gauw frisser en dus jonger uit.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021